tirsdag den 20. oktober 2015

Halloween spøgelser lige til at spise


Halloweenopskrift: De søde, hvide marcipan spøgelser er hyggelige at lave, smager forrygende og pynter (u)hyggeligt godt på halloween-bordetOrdet halloween er en sammentrækning af det engelske "all-hallo-even", som er et gammelt udtryk for "alle helgeners aften". Som mange nyere traditioner, har vi importeret halloween fra USA, men traditionen har sin historiske rod andetsteds og består af elementer fra både kristendommen og folkelige trosforestillinger.

I dag har skikken udviklet sig til en lille festdag, hvor temaet er gys og vilde kostumer sammen med kulørte lamper og levende lys i græskar. Skal det være rigtig (u)hyggeligt, kan du byde på søde, hvide spøgelser....

Basis-kagedej:
150 g blødt smør
150 g muscovadosukker
100 g rørsukker
3 æg str. XL, stuetempererede
275 g hvedemel
50 g usødet kakao
1 tsk. bagepulver
En halv tsk. natron
En halv tsk. fint salt
1 dl kogende vand eller varm kaffe
1 vaniljestang eller 2 tsk. god vaniljesukker
En halv dl kærnemælk

Kage-topping:
150 g Odense Nougatcreme
150 g flormelis
150 g blødt smør

Overtræk og pynt:
3 Odense Marcipan låg, ekstra hvid
Glasur og sort fondant

Tænd ovnen på 220 C. Læg bagepapir i en lille bradepande, ca. 30x40 cm. Pisk smør, muscovadosukker og rørsukker i en skål i ca. 5 minutter til blandingen er lysebrun og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Begynder dejen at skille, kan der tilsættes 1-2 skefulde af melet. Bland mel med kakao, bagepulver, natron og salt og tilsæt det til dejen skiftevis med vandet, imens der piskes på laveste hastighed, husk at skrabe siderne, så alt bliver blandet med. Tilsæt til sidst kærnemælken og rør kortvarigt indtil dejen er glat.
Herfra hældes dejen i bradepanden og bages på midt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad den køle helt af, før du trykker små runde kager ud med en 5 cm bagering.
Pisk det bløde smør med flormelis til blandingen er lys og luftig, det tager ca. 4-5 minutter. Pres det bløde nougat ud i smørcremen under piskning, stop når cremen er ensartet. Put smørcremen i en sprøjtepose eller en frysepose, og klip et hul på 2 cm i enden. Tryk lidt smørcreme ud på hver kage, og brug en kniv til at glatte, så toppen bliver rundet fint af. Hvis smørcremen er meget blød, så lad kagerne stå en halv time på et køligt sted.
Tryk cirkler ud i marcipanen på 12 cm i diameter og læg dem ovenpå hver kage, lav folder forneden i marcipanen, så det ligner hvidt stof og spøgelser.
Pynt spøgelsernes ansigter med hvid glasur og sort fondant som på billedet.

Læs mere her

tags: USA, Odense, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar