lørdag den 3. oktober 2015

Ny aftale om finansiering af erhvervsuddannelses­reformen


Med erhvervsuddannelsesreformen blev et bredt flertal i folketinget enige om at give et markant kvalitetsløft af erhvervsuddannelserne. Regeringen og alle partier bag reformen er nu enige om finansieringen. Samtidig er der også fundet penge til en udstyrspulje til erhvervsskolerne.I februar 2014 indgik et bredt flertal af Folketingets partier en ambitiøs aftale om bedre om mere attraktive erhvervsuddannelser, som skal sikre, at flere unge får en erhvervsuddannelse af høj kvalitet og med gode muligheder for at videreuddanne sig. Her forpligtede partierne sig også til i fællesskab at finde penge til udestående finansiering af reformen på henholdsvis 426 mio. kr. i 2017, 438 mio. kr. i 2018, 433 mio. kr. i 2019, 358 mio. kr. i 2020 og 361 mio. kr. i 2021 og årene fremover.

Aftalepartierne bestående af Regeringen (Venstre), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti er nu blevet enige om finansieringen. Hertil er der også fundet ekstra 150 millioner kroner til en udstyrspulje på erhvervsskolerne, der udmøntes efter udbuddet af uddannelser.

Som en del af aftalen ligestilles stx og hhx ved at forhøje taxameteret til hhx. Dermed gøres op med den ubegrundede ulighed, der har været indtil nu.

Samtidig er partierne enige om at sikre et fortsat bredt udbud af ungdomsuddannelser i hele landet. Derfor forhøjes basisgrundtilskuddet for gymnasier, VUC og erhvervsskoler.

"Jeg vil gerne takke partierne for gode og konstruktive forhandlinger. Selv om det var svært, har vi formået at finde en ansvarlig løsning, der samtidig sikrer, at de mindre uddannelsessteder rundt i landet ikke rammes unødigt hårdt, og at vi kan styrke erhvervsuddannelserne blandt andet gennem nyt udstyr," siger minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby.

Finansieringsplanen indeholder:

Indførelse af et nyt taxameter for fjernundervisning, der tager højde for den faktiske tilrettelæggelse af undervisningen. Det indebærer et lavere tilskudsniveau for fjernundervisning, da der ikke længere gives bygningstilskud.
Der gøres op med den ubegrundede taxameterforskel mellem stx og hhx. Taxameteret til hhx hæves, og taxameteret til stx sænkes.
Tilskud til ordblindeundervisning for voksne justeres, så det stemmer overens med de gennemsnitlige holdstørrelser. Det betyder at VUC'ernes tilskud reduceres på det område.
Justering af taxametrene, så der kommer et større grundtilskud. Det giver en geografisk sikring af uddannelser i hele landet.
Aftalekredsen:

Anni Matthiesen, Venstre, tlf. 6162 5172
Mattias Tesfaye, Socialdemokraterne, tlf. 6162 4448
Marlene Harpsøe, Dansk Folkeparti, tlf. 3337 5115
Lotte Rod, Radikale Venstre, tlf. 3337 4706
Merete Riisager, Liberal Alliance, tlf. 6162 5094
Jacob Mark, SF, tlf. 6162 4593
Mai Mercado, Det Konservative Folkeparti, tlf. 6162 5084

Læs mere her

tags: Venstre, Socialdemokrater, Dansk Folkeparti, uddannelse, 2020, Folketinget, 2020, Liberal Alliance, SF, 2018, penge, erhvervsuddannelser, undervisning, fjernundervisning, uddannelsesreform, 2014, Radikale Venstre, stemmer, Konservativ,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar