søndag den 25. oktober 2015

Experimentariums tv-satsning vandt guld i Cannes


De fleste danskere kender nok Experimentarium som stedet, familien eller skoleklassen møder finurlig naturvidenskab. Men Experimentarium producerer også videnskabsjournalistik. Og nu en guldvindende én af slagsen.Experimentarium har i samarbejde med DR Videnskab skabt tv-serien Store Danske Videnskabsfolk, der nu har vundet gulddelfinen i Cannes Corporate Media and TV Awards i to kategorier: Bedste Docudrama og Bedste Videnskabsprogram.

Programmerne tager udgangspunkt i en tung naturvidenskabelig viden og research, som også har ført til Experimentariums hjemmeside videnskabsfolk.dk med dertilhørende undervisningsmateriale til gymnasier.

Store Danske Videnskabsfolk, med rockstjerne og biokemiker Johan Olsen som vært for programmet, blev sendt tidligere på året på DRK.

Få forklaret kvantemekanik med en fodbold
Serien består af 6 programmer om Danmarks største naturvidenskabsfolk gennem tiderne.
Se bl.a. H.C. Ørsted dreje en kompasnål ved hjælp af elektricitet, August Krogh konstruere eksperimenter med tankerne, og Niels Bohr forklare kvantemekanikken til Johan Olsen med en fodbold.

2. halvdel af serien (6 næste programmer), som blandt andet vil indeholde et program om astronomen Ole Rømer, forventes færdigproduceret i 2016.

Store Danske Videnskabsfolk er banebrydende, idet seeren får lov til at "møde" de kendte danske forskere – dels i form af interviews, dels når programmets vært, Johan Olsen har samtaler med forskerne undervejs i programmerne. De kendte videnskabsfolk er naturligvis ageret af en skuespiller, men alle samtaler og interviews er baseret på virkelige udtalelser fra forskerne.

Se alle programmerne og undervisningsmaterialet på www.videnskabsfolk.dk

Programmerne er blevet til med støtte fra Lundbeckfonden, Tips- og Lotto-midler, Knud Højgaards Fond samt Aase og Ejnar Danielsens Fond.

Læs mere her

tags: Danmark, Lundbeck, interview, skuespiller, fodbold, Niels Bohr, 2016, rockstjerne, kemi, rock, journalist, Cannes, naturvidenskab, videnskab, undervisning, sprog, undervisningsmateriale, Højgaard,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar