fredag den 9. oktober 2015

Ny bog: Flyd som en sommerfugl, stik som en bi


Rørende og underholdende ungdomsroman, der skildrer Mirandas kamp for at præstere sit bedste som svømmer og hendes kamp for at holde sig oven vande, da hendes verden begynder at krakelere.Det eneste, 14-årige Miranda virkelig vil, er at svømme hurtigere end i går. Presse sig selv så hårdt, at hun bliver udtaget til at svømme til sverigesmesterskaberne. Vise sine trænere og hele verden, præcis hvor stærk hun er. Ikke som sin storebror, der langsomt er ved at forvandle sig til en computernørd, der aldrig forlader sit værelse. Mirandas forældre bruger al deres energi på at forsøge at hjælpe storebroren. Men Miranda lader sig ikke slå ud af at være pauseklovn.

Og da veninden får en kæreste, er Miranda ikke typen, der klynker og føler sig overset. Hun er typen, der springer i vandet og svømmer hurtigere og bedre end nogensinde før.

Indtil alt går i stykker.

Bogen handler om viljestyrke og motivation, sårbarhed og ensomhed og om altid at svømme hurtigere og bedre.

Svenske Elin Nilsson (f. 1986) er ungdomsbogsforfatter og debuterede med I stedet for bare at skrige, som TURBINE udgav på dansk i 2014. Ved siden af sit forfatterskab læser hun til gymnasielærer og er tilknyttet skrivelinjen på Albins Folkehøjskole i Landskrona.

Flyd som en sommerfugl, stik som en bi fik Göteborg Stads litteraturpris i 2014.

Bogen udkommer d. 8. oktober 2015 på TURBINE forlaget

Flyd som en sommerfugl, stik som en bi / Elin Nilsson. På dansk ved Louise Ardenfelt Ravnild. TURBINE 2015. ISBN: 978-87-406-0395-8. 260 sider. Vejl. pris: 279,95 kr.



tags: mesterskab, Göteborg, computer, roman, energi, motivation, forfatter, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar