fredag den 4. januar 2013

En rigtig drengebog

Den 8. april 2009 udkommer billedbogen Alfred og den blå traktor ved Turbine forlaget. Bogen er skrevet af forfatter Illona Thorup Skriver.

Alfred og den blå traktor er en fortælling om drengen Alfred på 5 år og hans møde med den blå traktor. På et besøg hos oldemor Ellen får Alfred fortalt, hvordan hans oldeforældre førhen drev landbrug på deres bondegård. Han hører om, hvordan oldeforældrene engang brugte heste til det hårde arbejde, indtil de købte den blå traktor. Da Alfreds oldeforældre stoppede med at arbejde, kom den blå traktor ind at stå i laden, men der står den ikke længere. Alfred vidste nemlig, hvem der godt kunne tænke sig en blå traktor.

Bogen har et flot design med spændende fotos af alle fortællingens personer og af den blå traktor, sådan som den ser ud indvendigt, udvendigt og når den er i aktion på marken. Bogen henvender sig til de 3–6 årige og kan læses som billedbog af barnet selv, eller læses højt af forældre, bedsteforældre eller oldeforældre.

Til de, der bliver grebet af den blå traktors historie og tænker; hvor mon traktoren befinder sig henne i dag , er der gode nyheder. Man kan nemlig besøge den blå traktor på det lille økologiske landbrug Vidtskue lidt nord for Århus (www.vidtskue.dk).

I samme serie fra Vidtskue findes billedbogen
Selma på bondegårdstur.

Alfred og den blå traktor/Illona Thorup Skriver. 36 sider. TURBINE, Århus. 2009. Vejledende pris 248,– kr.
 

Læs mere her

tags: 2009, Århus, Vejle, forfatter, økologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar