lørdag den 5. januar 2013

Ulykker med børn kan forebygges

"Mange børn kommer galt af sted i hjemmene, selv om det kan undgås ved at sikre bl.a. trapper, vinduer, el–installationer, køkkenlåger og anvende babyalarmer," siger indkøbschef Anders Jalsøe, BabySam, der nu gør en særlig indsats for de små pilfingre.

De små pilfingre lever livet farligt i hjemmene. Ulykker koster hvert år godt 28 børn livet og 160.000 børn kommer årligt på skadestuen i forbindelse med ulykker i hjemmet. Ifølge analysen "Børneulykker i Danmark" rammes årligt 14.500 babyer i aldersgruppen 0–1 år af hjemme– og fritidsulykker så alvorligt, at de kommer på skadestuen og 750 indlægges, mens otte dør. For den efterfølgende aldersgruppe 2–5 år er tallet 42.000 skadestuebesøg, 1.400 indlæggelser og ligeledes otte dødsfald.

De forholdsmæssigt store ulykkestal har fået baby– og børneudstyrskæden BabySam til at gøre en fornyet indsats for at nedbringe ulykkerne. Det sker ved at vejlede gravide og nybagte forældre om de enkle sikkerhedsforanstaltninger, de kan gøre for at modvirke en lang række uheld.

"Mange børn kommer galt af sted i hjemmene, fordi der er så mange ting, der skal prøves af, og et øjebliks uopmærksomhed hos en forælder er ofte nok til, at ulykken indtræffer. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis man sikrer bl.a. trapper, vinduer, el–installationer og anvender baby–alarmer," siger indkøbschef Anders Jalsøe, BabySam.

Baby– og børneudstyrskæden gør nu en særlig indsats for at sikre pilfingrene.

"Vi har undersøgt de farligste steder i boligen, hvor de fleste uheld sker, og har ud fra det udvalgt produkter, der kan sikre familiens yngste. Det er faktisk billigt at sikre døre, vinduer og skuffer fra under 50 kr. til nogle få hundrede kroner, og så er det slut med at få fingrene i klemme i døre, risikoen for at falde ud af et vindue eller at barnet kommer på afveje i skuffer, skabe og køleskabe," fortæller Anders Jalsøe.

Han fremhæver, at det er utrolig billigt at sikre f.eks. kontakter.

"Ulykker ved trapper er også en stor risiko og trapperne kan sikres med gitre, hvoraf én type også kan bruges som kravlegård, ligesom den kan bruges til sikring af brændeovn og rumdeler. I køkkenet, hvor der også sker mange uheld, kan man sikre komfurets kogeplader med særlige skærme, ligesom et ovngitter kan sikre køkkenovnen."

Alarmer med videoovervågning

BabySam har babyalarmer, der kan anvendes til videoovervågning eller ved lyd. Det betyder, at man som forælder både kan følge med i børneværelset, kravlegården og i barnevognen og foretage sig andre opgaver.

"Når vi gør ekstra meget ud af denne form for sikring af de små, hænger det sammen med, at selv små ulykker ifølge en undersøgelse kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for børnene også på længere sigt. Det viser sig, at nogle mindre skader efter ulykker i barndommen kan give indlæringsvanskeligheder og nedsat livskvalitet i voksenlivet. Så der er altså god grund til at passe ekstra meget på de små," konstaterer Anders Jalsøe.

BabySam omfatter af 32 butikker over hele landet. Den årlige omsætning er på over 500 mio. kr.
 

Læs mere her

tags: Danmark, omsætning, ulykker, overvågning, livskvalitet, BabySam, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar