mandag den 14. januar 2013

Kan man lære små børn om klima og energi

Ja... Det kan man, hvis man har en børnebilledbog til de mindste, som i øjenhøjde, med humor, en god historie, flotte illustrationer og alle de klassiske elementer fra den gode børnebilledbog tager emnet under behandling.

Sådan en bog er netop udkommet hos TURBINE forlaget. "Sluk så, Max!" hedder den. Max vil bare gerne lege i fred. Badeværelset er en jungle med damp fra det varme vand, og når man skyller ud i toilettet, ligner det et vandfald. Hvis man skruer helt op for varmen på værelset og tænder al lyset, kan man lege ’varme lande’. Men mor og far skal hele tiden ødelægge legen med deres "Sluk så!". Så kan man godt blive lidt sur, hvis man ikke får en forklaring. Det får Max og alle andre børn, der læser denne bog.
"Sluk så, Max!" er skrevet af Gry Kappel Jensen, der debuterer som børnebogsforfatter. I det sidste halve år har hun leveret børnesiderne til Samvirke. Bogen er illustreret af den erfarne og anerkendte illustrator Lotte Nybo.

I "Sluk så, Max" kan voksne på de sidste sider læse lidt mere om, hvor vigtigt det er, at alle forsøger at gøre en forskel i forhold til klima–situationen.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar