søndag den 24. august 2014

2,5 millioner kroner til at få småbørnsfamilier ud i naturen

Det er både sundt, sjovt og dokumenteret godt for børns udvikling at være ude i naturen. I de kommende år vil børnefamilier over hele landet få glæde af et nyt projekt, hvor tre frivillige organisationer samarbejder for at skabe gode, lokale naturoplevelser for små børn og deres forældre. En gennemsnitlig dansk femårig bruger mere end tre timer om dagen foran en skærm og markant mindre tid på at være aktiv i naturen. Det går KFUM-Spejderne, Ungdommens Røde Kors og Natur&Ungdom nu sammen for at ændre på, så børnene kan blive både sundere, klogere og gladere. Samarbejdet bliver støttet af Friluftsrådet, og Nordea-fonden har støttet med 2,5 millioner kroner til blandt andet udvikling af aktiviteter for børnefamilierne.

"Med aktiviteter blandt myretuer og trætoppe får små børn og deres forældre mulighed for nye oplevelser, venskaber og fællesskaber i det fri. Vi glæder os til at følge de tre organisationers fælles indsats for at skabe flere gode liv blandt småbørnsforældre", siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Nemme og sjove naturaktiviteter for alle

De tre organisationer skal samarbejde om at gøre det lettere for børnefamilierne at komme ud og opleve de mange glæder, den danske natur har at byde på.

"Vi kombinerer vores viden og erfaringer om frivilligt arbejde, børneliv, inklusion og natur og miljø i det nye projekt. På den måde kan vi skabe grobund for, at de kommende generationer får større tilknytning til naturen, stærke fællesskaber i deres lokalområder og lyst til at tage ansvar for vores samfund", fortæller KFUM-Spejdernes formand Michael Seeberg på vegne af de tre organisationer.

En del af det nye projekt handler om at videreudvikle og udbrede konceptet familiespejder. Her går børn i alderen tre til seks år til spejder sammen med deres forældre, og engagerede frivillige sørger for, at familierne for eksempel lærer at lave mad med spiselige planter eller følge dyrenes spor i skoven.



tags: direktør, Nordea, Røde Kors, organisation, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar