søndag den 31. august 2014

Danmarks førende danseskoler folder sig ud i Tivoli

Med over 1.900 dansere fra hele landet – fra Sorø til Sakskøbing og Solrød Strand – fra 34 forskellige danseskoler, er der lagt op til en storslået dag i dansens tegn i Tivoli den 30. august. Der konkurreres i de traditionsrige Tivoli Mesterskaber i Dans med bl.a. latin, jitterbug og standarddans. Alle danseglade gæster i Haven kan også overvære det flotte Master Show med professionelle opvisninger på Plænen. Det sker alt sammen lørdag den 30 august fra kl. 11:30 De Danske Danseskoler og Tivoli inviterer for niende gang til Danseskolernes Dag lørdag den 30. august. Her er der både konkurrencer, opvisninger og masser af dygtige dansere, der spreder danseglæde i Haven. Hold fra De Danske Danseskoler vil optræde i løbet af hele eftermiddagen på Plænen og Pantomimeteatret. Der vil desuden være rig mulighed for selv at kridte danseskoene og få sig en svingom i løbet af dagen.

Formand for De Danske Danseskoler, Henning Christensen, siger:
"Det, som gør Danseskolernes Dag helt specielt, er, at den er for alle – uanset niveau og alder. Der vil være begyndere, men også meget øvede dansere inden for en bred vifte af forskellige stilarter. Mange børn synes, det er en fantastisk oplevelse at få lov til at optræde i Tivoli på scener, hvor utallige verdensstjerner har optrådt igennem historien. Det er en meget populær dag blandt danseskoleeleverne. År for år er deltagerantallet vokset, og vi ved, at for mange er det en god tradition, hvor hele familien har en dejlig dansedag i Tivoli."

Hvem bliver Tivoli-mester i dans
En vigtig del af programmet på Danseskolernes Dag er den traditionsrige konkurrence Tivoli Mesterskaberne i Dans, og der skal nok blive kamp om førstepladsen. Tivoli Mesterskaberne i Dans startede helt tilbage i 1930'erne. Efter mange års pause blev konkurrencen genoptaget i 2006. I år danses der i disciplinerne standard, latin, disco, hiphop, jitterbug og rock'n'roll. Konkurrencen danses i gang på Plænen kl. 16.00.

Imponerende Master Show
På dagen kan man kl. 18.30 også opleve Master Show, som er en særlig opvisning, hvor de Danske Mestre i diverse dansediscipliner imponerer Tivolis gæster med deres dansetalent udi bl.a. formationer og show. Her er der virkelig mulighed for at se nogle helt fantastiske opvisninger, man ikke har mulighed for at overvære hver dag.

Dansevenlig afslutning på dagen
Danseskolernes Dag i Tivoli afrundes med Big Band Dance på Plænen. Som en del af Musikugen, Tivolis faste program for musik og dans i Haven, er der dans og livemusik til den helt store guldmedalje på Plænen kl. 22.00. Tivoli Big Band og Tivoli Balletteater har sammen skabt et program med masser af bigband-klassikere og rigelig mulighed for at bevæge fødderne – både for danserne på scenen og gæsterne. Iscenesættelse og koreografi er skabt af danser og koreograf Paul James Rooney.

Få mere info om Danseskolernes Dag i Tivoli HER.

Tivoli Balletfestival og masser af dans på vej til Tivoli i september
Der er meget mere dans på programmet i Tivoli efter danseskolerne er rykket ud af Haven. De danseglade elever fra Oure rykker ind i Tivoli søndag den 7. september, hvor de fremviser deres talenter i imponerende koreografier og alverdens stilarter, og undervejs bydes der også på publikumsoverraskelser. Endelig afholdes der i Tivolis for første gang en Balletfestival med gæstebesøg fra to af de ypperste repræsentanter fra dansens verden: Alvin Ailey American Dance Theater og The Royal Ballet. Startskuddet til balletfestivalen lyder fra den 5. september og frem til den 17. september i Tivolis Koncertsal. De to stjernekompagnier er mestre i at forføre publikum med deres udtryksfulde og stilsikre trin.

Læs mere her

tags: Tivoli, førstepladsen, 2006, rock, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar