fredag den 22. august 2014

Børn kan give den bundgas i DR Byen næste søndag

Børn, der har brugt deres sommer på at bygge en sæbekassebil, eller har lyst til at lave en i løbet af den kommende uge, har gode muligheder for at få den op i fart snart. Søndag den 31. august mellem klokken 10 og 13 omdanner DR pladsen foran DR Koncerthuset i DR Byen til en rallybane med dæk, olietønder, og hvad der ellers hører til sådan et sted. Og har man ikke sin egen sæbekassebil, bliver der mulighed for at låne en af de officielle Ramasjang Rally-biler.
"Det har i bogstaveligste forstand været en stor rallysommer, hvor DR blandt andet har holdt 'Ramasjang Rally' i Odense ved lukningen af Thomas B. Thriges Gade, i Fårup Sommerland og i Tivoli Friheden i Aarhus. Flere tusinde har været til rally de seneste måneder, og nu holder vi for første gang rallyet i København i forbindelse med Ørestad Kulturdage," siger Kasper Zederkof, der er projektleder i DR Salg.

'Ramasjang Rally' var oprindeligt et tv-program, der kørte i to sæsoner på DR Ramasjang. Men ligesom et andet af DRs børne- og ungdomsprogrammer, 'Høvdingebold', lever det nu videre i virkeligheden, efter at udsendelserne er overstået på skærmen.
For at deltage i Ramasjang Rally skal man samle et hold med et eller to skubbere og finde en mellem seks og 12 år, som styrer bilen. Man kan enten stille med sin egen sæbekassebil eller køre i en af de officielle, der vil være at finde på pladsen foran DRs blå koncerthus.

Kaka synger på pladsen
"Selv om man ikke selv skal køre rally, er man også meget velkommen til at møde op på pladsen, hvor Carsten og Motor Mille fra Ramasjang vil styre alle gennem løbet. Der vil også være koncert med reggae-/dancehall-sangeren Kaka på pladsen. Det er en koncert, som bliver holdt i et samarbejde mellem DR Musikariet og Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter," forklarer Kasper Zederkof.

Allerede om fredagen – den 29. august fra klokken 15.00-19.00, er der mulighed for at møde op i Ramasjang Rally-garagen foran DR Koncerthuset for at blive køreklar til rallyet.
Tager man sin sæbekassebil, cykel eller løbehjul med, er der mulighed for at pimpe køretøjerne op og lave vildt lir til dem. Det kan for eksempel være flotte flammer, en prangende nummerplade eller seje bilmærke-stencils, man får på bilen. Det hele sker i et samarbejde mellem Ramasjangs rallyfolk og DR Scenografi, der er vant til at udsmykke for eksempel studier, lave kulisser med mere.

"Der vil være meget at prøve og se, man kan købe mad og drikke og så er der musik. Det bliver en rigtig familiedag," siger Kasper Zederkof, der samtidig lover, at der kommer meget mere 'Ramasjang Rally' over hele landet næste forår og sommer.

Læs mere her

tags: København, bilen, Tivoli, Odense, koncert, Koncerthuset, DR Byen, Motor, projektleder, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar