tirsdag den 5. august 2014

Pas på de små i trafikken

431 børn skal begynde i skole i Tønder Kommune. De er uvante med trafikken. Så pas på dem, opfordrer kommunen Når skolernes sommerferie snart slutter, vil mange nye og små trafikanter bevæge sig ud på vejene. Alene i Tønder kommune begynder 431 børn i 0. klasse. Derfor er kommunen med i den landsdækkende kampagne "Pas på de små i trafikken".

Kampagnen skal minde trafikanterne om at passe ekstra godt på de nye skolebørn og give forældrene gode råd til at træne med deres børn, så de bliver sikre trafikanter.

Det kan være svært at overskue trafikken, når man kun er 5 eller 6 år og skal over en skolevej, hvor biler, cyklister og knallerter suser forbi i høj fart. Samtidig er der mange nye regler og gode råd, som børnene først skal til at lære og huske i trafikken.

For at hjælpe børnene og forebygge trafikulykker er Tønder Kommune gået sammen med politiet, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden med kampagnen "Pas på de små i trafikken".

- Det er et stort ansvar at få børnene sikkert til og fra skole. Vi skal alle være med til at passe godt på de mange nye børn i trafikken. Derfor har vi blandt andet sat plakater op langs skolevejene, så bilisterne er ekstra opmærksomme og husker at sænke farten ved skolerne, siger ingeniør Anders Hørkjær Pedersen fra Tønder Kommune.

Politikontrol ved skolerne

Politiet vil i ugerne omkring skolestart sætte ind med ekstra kontrol ved mange af landets skoler. Det sker for at få bilisterne til at lette foden fra speederen og holde godt øje med de mange nye skolebørn i trafikken.

Hvert år stopper politiet mange bilister, der kører for stærkt eller ikke er opmærksomme, når de kører på en skolevej. Derfor opfordrer kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden alle bilister til at sætte farten ned og holde ekstra øje med og vise hensyn når de møder de små i trafikken.

Øvelse gør mester

Forældrenes rolle er vigtig når fremtidens trafikanter skal klædes godt på. De skal ud på vejene og træne trafiksikkerhed med deres børn. Det kræver øvelse og praktisk erfaring, hvis børnene skal blive sikre trafikanter og lære, hvad de skal holde øje med på vejene.

Som forældre til en ny skoleelev anbefaler Tønder Kommune, at man læser skolens trafikpolitik igennem – spørg på skolen, hvis trafikpolitikken ikke findes på skolens hjemmeside.

Forældrene opfordres også til at træner den anbefalede skolerute, hvis børnene skal gå/cykle til og/eller fra skole. De anbefalede skoleruter findes på www.toender.dk.

I forbindelse med kampagnen får alle forældre materialer, der nemt og enkelt viser, hvordan man kan træne med sit barn og give barnet en trafiksikker viden og erfaringer med i skoletasken.

- Skolestartskampagnen sætter fokus på, hvor vigtigt det er, at forældrene kommer ud i trafikken med deres børn og øver vejen til skole. Hvis man kun kører sine børn i skole i bil, så lærer de ikke at begå sig i trafikken. Parker eventuelt et stykke fra skolen og gå det sidste stykke og tal om, hvad barnet skal være opmærksom på, siger Gitte Aagaard, pædagogisk konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

5 gode råd til de nye skolebørns forældre:
Vælg den sikreste rute til skolen – ikke nødvendigvis den korteste
Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne
Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken
Er du i bil så vælg evt. en ugentlig gå- eller cykeldag
Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken
Bag om kampagnen "Pas på de små i trafikken"

Den landsdækkende kampagne "Pas på de små i trafikken" kører fra uge 32 til og med uge 35.

Kampagnens formål er at få især bilisterne til at vise hensyn til de nye, små trafikanter og at få forældrene til at træne skolevejen til fods eller på cykel med deres barn.

Store røde plakater med teksten "Pas på de små i trafikken" vil være opsat ved skolerne og skal minde bilisterne om, at de skal passe på de nye skolebørn.

Lærerne udleverer ved skolestart et opgavehæfte til 0. klasserne med trafikopgaver, og forældrene får en folder med gode råd til, hvordan de kan træne i trafikken med deres barn.

En del skoler har også fået refleksveste, så eleverne i 0. klasse er synlige, når de eksempelvis skal på tur.

Vind i klassekonkurrencen

Alle 0. klasser kan deltage i en konkurrence hvor eleverne skal løse et opgavehæfte og deltage i konkurrencen om en spændende præmie, som kommunen bestemmer. Konkurrencen begynder i uge 32 og løber til og med uge 39. Sidste frist for deltagelse er den 24. september.

Besøg www.sikkertrafik.dk/skolestart og find mere information om kampagnen, gode råd om trafiktræning og meget andet.

Bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik, Kommunerne i Danmark og TrygFonden.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, trafikken, cyklist, trafikulykke, ulykker, Tønder, skolebørn, konkurrence, sommerferie, stemmer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar