fredag den 29. august 2014

LEGO Koncernen reducerer udledningen af CO2 fra emballage med 10.000 tons

Siden juni 2014 er nye LEGO® produkter blevet solgt i mindre æsker med certificering af Forest Stewardship Council®. Æskerne anvender gennemsnitligt 14 procent mindre papir, og samtidig støttes skove, der er certificerede og ansvarligt forvaltede. LEGO Koncernen reducerer CO2-udledningen med 10.000 tons i 2014. Det er den estimerede effekt af den globale lancering af nye, mindre LEGO® æsker. I 2014 vil der blive sparet omtrent 6.000 tons pap, og med de mindre æsker reduceres transportbehovet med 3.000 vognlæs.

Foruden en reduktion af æskernes faktiske størrelse markerer FSC-certificeringen af de materialer, der anvendes til æsker og byggevejledninger, et vigtigt skridt på vejen mod at gøre LEGO Koncernens emballage mere bæredygtig. Reduktionen af emballage støtter også de miljømæssige mål, der er givet tilsagn om i Climate Savers-partnerskabet med WWF, som LEGO Koncernen indgik i 2013. LEGO Koncernen er den første virksomhed i legetøjsbranchen, der deltager i partnerskabet.

"FSC-logoet på æsken kan virke ubetydeligt, når man ser det første gang, men det er en meget stor milepæl for os og et vigtigt element i vores bestræbelser på at blive CO2-positive i 2016. Som en ansvarlig virksomhed ønsker vi at hjælpe til med at bevare skovene, deres dyreliv og arbejderne til gavn for miljøet og fremtidige generationer", siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i LEGO Koncernen, og tilføjer:

"Når vi gør vores emballage mere bæredygtig og anvender skovenes ressourcer fornuftigt, er det nogle af de måder, vi støtter vores miljømæssige ambitioner på, og jeg håber, dette også kan fungere som inspiration for børn til at tænke over, hvordan vi kan bygge en bedre fremtid. Vi vil helt sikkert fortsætte med at lede efter måder, vi kan forbedre os på for at mindske vores direkte påvirkning af kloden".

Indkøb af bæredygtigt træ gennem certificering
Som et af verdens mest respekterede skovcertificeringsprogrammer er FSC et globalt system, der udsteder certificeringer til mange forskellige typer skove rundt omkring i verden. FSC arbejder på at forbedre skovforvaltning på verdensplan og via certificering at skabe et incitament for skovejere og -forvaltere til at følge de bedste sociale og miljømæssige fremgangsmåder.

"Vi er meget stolte af, at vi har opnået FSC-certificering af vores leverandører af emballage til LEGO æsker i år. Det er sket gennem et godt samarbejde med vores leverandører og detailkunder, og vi har alle været spændte på at få de nye æsker ud i butikkerne over hele verden", siger Bali Padda, Chief Operating Officer i LEGO Koncernen.

Siden 2011 har LEGO Koncernen nøje vurderet, hvordan størrelsen af LEGO æskerne på bedst mulig måde kan mindskes, og hvordan der kan anvendes FSC-certificeret papir til æsker og byggevejledninger og samtidig følges en fornuftig forretningsmodel.

"Vores næste skridt er at se nærmere på papir- og papmaterialer – fra brochurer og kontorartikler til materialer i vores butikker", siger Bali Padda.

Fra og med i dag er mere end 90 procent af de materialer, LEGO Koncernen bruger til emballering af sine coreline produkter, FSC-certificerede, og målet er at nå 100 procent i 2015. Samtidig er det planen, at minimum 75 procent af materialerne til emballeringen skal være genbrugsmaterialer.

Kim Carstensen, generaldirektør for Forest Stewardship Council, siger:

"Vi er glade for, at LEGO Koncernen vælger at implementere en så ambitiøs FSC-politik. Når en virksomhed stiller høje krav til ansvarligt valg af leverandører, er det noget, der giver genlyd i emballage- og papirindustrien. Der hersker ingen tvivl om, at LEGO Koncernen har inspireret og opfordret forsyningskæden til at indføre en mere ansvarsbevidst daglig drift", og tilføjer:

"Med FSC-logoet på LEGO æskerne er vi i stand til at nå ud til familier over hele verden og vise, hvem vi er, og hvad vi står for".

I 2014 fik LEGO Koncernen FSC Code of Custody-certificeringen (FSC-C117818), der garanterer, at alle materialer kan spores inden for LEGO Koncernen, og at certificeringsstatussen er blevet verificeret af eksterne certificeringsinstanser.

Højdepunkter for halvåret – bæredygtighed
Højdepunkter der dækker virksomhedens resultater for bæredygtighed i de første seks måneder af 2014, omfatter:
• Produktsikkerhed: ingen produkttilbagekaldelser. Siden 2009 har LEGO Koncernen ikke tilbagekaldt et produkt fra markedet – målet er altid nul tilbagekaldelser
• Medarbejdersikkerhed: 11 procents nedbringelse af antallet af skader, der har medført tabt arbejdstid, fra 1,7 til 1,5 for de første seks måneder af 2014 sammenlignet med årsresultatet for 2013 – der arbejdes hen imod et helårsmål på under 1,6
• Energieffektivitet: 0,3 procents forøgelse af energieffektiviteten i LEGO Koncernens produktion i første halvdel af 2014 – der arbejdes hen imod et mål på 2,5 procent for hvert efterfølgende år
• Genbrug af affald: 90 procent af alt produktionsaffald genanvendes – det høje niveau på 90 procent fastholdes fra 2013 – helårsmålet er 90 procent

Du kan finde flere oplysninger om LEGO Koncernens fokus på ansvarlighed på: www.LEGO.com/responsibility

Læs mere her

tags: 2009, 2011, direktør, politi, CO2-udledning, 2013, CO2-udledningen, virksomhed, 2016, energi, Bali, sprog, arbejdstid, miljø, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar