torsdag den 7. august 2014

Skæg med matematik

Den høje mand i det røde jakkesæt og med det meget lange skæg er rejst ud i verden for at forstå, hvordan alting hænger sammen – ved hjælp af matematik. Matematik er overalt, og børn bruger matematik hele tiden fra de er helt små. De ved det bare ikke. Men nu kan de lære at tale matematikkens sprog sammen med Hr. Skæg. I DR Ramasjangs nye serie 'Skæg med matematik' introducerer Hr. Skæg blandt andet talrækkefølgen, plus og minus og de matematiske tegn, men 'Skæg med matematik' handler ikke kun om at regne med tal og finde det rigtige facit.
"Formålet med programmerne er først og fremmest at få børn til at opdage, at matematik er en naturlig del af deres verden og få de matematiske begreber til at hænge sammen med sjov og leg , så børnene senere kan møde op til første skoledag med både tryghed og glæde ved matematik," siger redaktør for DR Ramasjang Ulla Hæstrup om 'Skæg med matematik', der primært henvender sig til de 3-6 årige.
Seje børn og gæstestjerner
I 'Skæg med matematik' går den altid begejstrede Hr. Skæg på opdagelse i matematikken på sin helt egen måde. Blandt andet tager han i hvert program på atletikstadion og konkurrerer med 'Verdensmesteren' i discipliner som højdespark, tovtrækning, gaveræs og dåsekast, og han hjælper et barn med at arrangere en fest, hvor de skal have borddækningen til at gå op. Han bevæger sig også ud i filosofiske tanker om tid, rum og uendelighed, og ligesom de øvrige Hr. Skæg-programmer får han hjælp af nogle kloge og seje børn. Serien byder desuden på en række gæstestjerner – blandt andet: Frank Hvam, Martin Brygmann, Anne Marie Helger, Ellen Hillingsø og Kim Bodnia, der alle spiller sælgere i 'Det lille Storcenter', hvor Hr. Skæg skal finde den perfekte gave til sin sjove onkel.

En åbenbaring for manden bag Hr. Skæg
De danske børn stiftede første gang bekendtskab med Hr. Skæg, da han lærte om tal i 2007. Senere har han lært om bogstaver (2010) og om ord (2012). Alle programmer har tilfælles, at de forklarer abstrakte systemer og begreber, men særligt matematik har været lidt skræmmende at kaste sig ud i for manden, der spiller Hr. Skæg, Mikkel Lomborg.

"Jeg var selv elendig til matematik som barn og synes aldrig rigtig, at jeg forstod det, så 'Skæg med matematik' har været lidt af en åbenbaring for mig," siger Mikkel Lomborg, der selv har været med til at udvikle programmerne i samarbejde med GreatHouse Film.

Skæg med Matematik-app
I forbindelse med de nye programmer er DR Ramasjang på vej med en 'Skæg med matematik'-app, hvor børn kan konkurrere i 'Længdespyt', 'Højdere' og 'Styrke'.

Spillene har til formål at lære børnene om blandt andet plus og minus, størrelsesforhold, rumforhold og geometri, men også at få dem ud og bevæge sig. Spillene er nemlig udviklet som både computerspil og igangsætter til en sjov leg i haven. 'Skæg med matematik'-app'en bliver klar i september.

Forpremiere med fotomulighed
'Skæg med matematik' har premiere den 14. august klokken 17.00 på DR Ramasjang, men allerede mandag den 11. august holder produktionsselskabet GreatHouse forpremiere, hvor pressen er velkommen. Forpremieren finder sted i GreatHouse, Nyrnberggade 29, København S klokken 16, hvor der vil være mulighed for at se første program og fotografere Hr. Skæg sammen med de børn, der medvirker i programmerne. Tilmelding til: maria@greathouse.dk.

Læs mere her

tags: 2010, København, computerspil, Film, computer, 2012, 2007, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar