lørdag den 16. august 2014

Bærbare PC'er til de nye 1. klasser

Nyborg Kommune byder velkommen til de nye 1. klasser med en bærbar PC til hver elev. Når skolen ringer ind mandag efter en lang sommerferie, venter der eleverne en række nye tiltag, ikke mindst med hensyn til skolereformen. For eleverne i 1. klasse på Nyborg Kommunes folkeskoler vil der desuden som noget nyt være en bærbar pc til rådighed til hver enkelt elev.

Nyborg Kommune har i 2013 vedtaget en skolepolitik, hvori "Banebrydende digital læring" er beskrevet som et fælles indsatsområdet. Skolepolitikken har derfor været afsæt for en forøgelse af it-budgettet på skolerne. Med budget 2014 ser beløbene således ud:

2014 - 2015 - 2016 - 2017
3.541.000 kr. - 3.076.000 kr. - 3.920.000 kr. - 2.719.000 kr.

Beløbene dækker indkøb af pc'er til 1. klasse, indkøb af pc'er til udlån, pc'er til test-lokaler, pc'er til lærerne, 1 klassesæt Ipads til hver skole, udstyr til læseklasser, udskiftning af projektorer samt udgifter til drift (trådløst netværk og skoleplatform).
Herudover kommer udgifter til indkøb af digitale læremidler.

I skoleåret 2013-14 har flere skoler medvirket i pilotforsøg med det formål at skabe erfaringer med digital læring. Midlerne til forsøgene stammer fra den såkaldte 7 mio-pulje, som er afsat til kvalitetsforbedrende indsatser på skolerne, og som blev indført i forbindelse med skolestrukturen (lukning af 5 skoler med virkning fra august 2011).

Birkhovedskolen har kørt forsøg med pc'er til eleverne i 1. klasse. Forsøget har givet så gode erfaringer, at man politisk har besluttet at indføre pc'er til alle elever i 1. klasse på kommunens folkeskoler fra 1. august. Det betyder, at i løbet af ganske få år, vil alle elever i indskolingen være udstyret med en bærbar pc. For at understøtte processen er der planlagt et forløb for de lærere, der skal starte 1. klasse op fra august.

På Danehofskolen og 4kløverskolen er der indført "Digitale Patruljer", som består af elever fra mellemtrinnet. Deres opgave er at fungere som hjælpere i andre klasser, når der eksempelvis skal introduceres nye programmer.

Vibeskolen har gennemført et projekt, hvor de har afprøvet KMD-Education, som er et værktøj til lærerens planlægning af undervisning. Redskabet understøtter arbejdet med målstyret undervisning og videndeling af undervisningsforløb. Vibeskolen fortsætter med at afprøve KMD-Education i kommende skoleår.

I forhold til at kvalificere indkøb af digitale læremidler, er der nedsat en gruppe bestående af lærere fra skolernes pædagogiske læringscentre med skolebibliotekskoordinator Eva Nielsen som tovholder. Gruppen har til opgave at pege på hvilke digitale læremidler, der skal indkøbes centralt. Markedet er stort og udvikler sig konstant, men det er væsentligt at læremidlerne understøtter elevernes læreprocesser. Derfor bliver produkterne typisk genforhandlet hvert år, frem for at indgå i flerårige kontrakter.

"Vi glæder os meget over alt det positive, som sker på it-området i forhold til skolerne", siger Jan Hermansen, Skole- og Kulturchef i Nyborg Kommune. "Det er dejligt med et løft i forhold til hardware, men det interessante bliver, hvordan der arbejdes med det på skolerne. Det er en proces, som er startet for flere år siden med en lang række kurser til medarbejderne. Vi ved af erfaring, at brug af it i undervisningen er en proces, som tager tid at få indarbejdet".

Læs mere her

tags: 2011, politi, 2013, Nyborg, KMD, 2016, folkeskole, undervisning, sommerferie, 2014, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar