lørdag den 23. august 2014

Når et barn har udfordringer og ikke trives, påvirkes hele familien

Som pårørende kan det til tider være utrolig hårdt og man kan føle sig magtesløs. Familierum er et netværk af og for forældre og fagfolk, hvor vores viden, redskaber og erfaringer kan komme hinanden til gode. Et sted hvor alle er lige og hvor målet er at gøre en forskel for børnene og deres familier.

Familierum skal være stedet hvor man er medlem fordi man ønsker at blive klædt på til de udfordringer der kan komme, hvor vi hele tiden udvikles og bliver klogere på os selv og vores børn. Vi skaber et netværk, hvor vores erfaringer, ideer og redskaber kan samles og komme hinanden til gode. Derved styrkes familier fagpersoner og ikke mindst børnenes muligheder.

Formål
Familierum skaber kontakt og netværk forældre imellem. Hvor forældre kan udveksle erfaringer, ideer og redskaber omkring de udfordringer, vi individuelt oplever.
Et forum hvor vores individuelle erfaringer og redskaber kan samles. kombineret med foredrag, kurser og workshops, kan vi styrke vores familier og derved vores børns muligheder.

Det vil vi gøre ved:

- At formidle kontakt mellem forældre til børn, der er udfordret.
- At give forældre et forum hvor de kan finde støtte, information og forståelse.
- At drage nytte af andre forældres erfaringer og lade egne erfaringer komme andre til gode.
- At samle og dele viden, erfaringer og redskaber.
- At tilbyde foredrag, kurser, workshops eller lign., der kan være med til at højne vores viden på det givne punkter.

Dit barn behøver ikke have en diagnose, for at du kan drage nytte af Familierum-netværket. Hvis dit barn er særlig sensitiv, har særlige forudsætninger eller andre ting hvor du bliver udfordret af dit barn, vil Familierum også være et sted, hvor du kan møde ligesindende og dele dine erfaringer med andre og blive mødt med forståelse.

Samarbejde
Familierum skal ikke kun skal være et sted for forældre, og bedsteforældre, men også et sted hvor fagfolk i Glostrup Kommune kan finde inspiration og information. Vi ønsker at Foreningen Familierum, er et sted hvor alle interessenter kan mødes og udveksle erfaringer, blive inspireret og sammen udvikle et godt og udviklende miljø for alle. Og hvor vi kan mødes på "neutral grund" og lære af hinanden, for derved at danne bro mellem fagpersoner og forældre.

For at kunne opnå det bedste resultat, har vi et tæt samarbejde med Glostrup Kommune. Via tæt samarbejde og konstruktiv dialog og arbejde, vil vi skabe de bedste forhold for de familier der har brug for lidt ekstra hjælp i perioder.

Læs mere her

tags: Glostrup, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar