tirsdag den 5. august 2014

90 unge optaget på byggekoordinatoruddannelsen

Den nye uddannelse som byggekoordinator er kommet godt fra start, lyder det fra Dansk Byggeri, der forventer at interessen vil stige endnu mere i 2015 Næsten 200 unge søgte ind på den helt nye uddannelse til byggekoordinator, og nu er 90 optaget på uddannelsen, der udbydes fem forskellige steder i Danmark – Esbjerg, Sønderborg, Aarhus, Odense og København.

Byggekoordinatoruddannelsen består af to semestre med grundfag i blandt andet kommunikation, jura og logistik. Herefter er der mulighed for at vælge en af tre mulige specialeretninger inden for bæredygtighed, virksomhed eller entrepriseledelse.

- Der er rigtigt mange positive vinkler på, at uddannelsen er kommet så godt i gang – udover, at det kan være med til at give branchen et generelt uddannelsesløft, så giver det også en ny og mere business-tonet mulighed for, at unge med et svendebrev i hånden kan læse videre, siger Sidse Frich Thygesen, chefkonsulent i Dansk Byggeri og tilføjer:

- Det her er kun starten. Når kendskabet til uddannelsen breder sig, vil interessen og antallet af ansøgere forhåbentlig også stige.

Damvad lavede i 2013 en analyse for Dansk Byggeri, der viste, at højproduktive virksomheder eksisterer i længere tid end virksomheder med en lavere produktivitet. Samtidigt viste analysen, at de højproduktive virksomheder skilte sig ud ved at have flere medarbejdere med en videregående uddannelse.

- Derfor er det centralt for byggebranchens udvikling, at uddannelsesniveauet løftes for at skabe højere effektivitet og innovation– og det kan uddannelsen som byggekoordinator være med til, påpeger Sidse Frich Thygesen.

Læs mere her

tags: Danmark, København, Esbjerg, uddannelse, 2013, Odense, virksomhed, produktivitet, Sønderborg, kommunikation, videregående uddannelse, innovation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar