torsdag den 15. november 2012

Boom i salg af babypuder

Den seneste tids intense mediefokus på problemet med flade baghoveder på spædbørn har fået salget af en særlig babypude til at eksplodere

En række danske læger blandt andre fynske Christian Poulsen - har skabt fornyet debat om brugen af hovedpuder til spædbørn. Flere danske læger fremhæver således, at en hovedpude er med til at reducere risikoen for skæve kranier. En melding, der går stik imod Sundhedsstyrelsens anbefaling, som hidtil har lydt, at der mangler dokumentation for, at en hovedpude virker mod skæve kranier.

Den megen debat og mediefokus har i den grad fået efterspørgslen efter en specialdesignet babypude til at eksplodere.

- Lægernes udmeldinger har betydet, at vi har skullet løbe rigtig stærkt. Vi har de seneste uger oplevet enorm vækst i salget af vores babypude. På tre dage sælger vi, hvad vi tidligere solgte på to måneder, siger Lone Schramm, der driver webhoppen babadut.dk.

Babadut.dk forhandler som de eneste i landet den ergonomiske babypude, der er designet i Frankrig. Puden tilpasser sig barnets hoved, og et hul i midten sikrer, at spædbarnet ikke får et fladt baghoved eller skævt kranie, når det ligger på ryggen.

- Vi har haft den ergonomiske babypude som en del af vores sortiment gennem flere år. Men det er klart, at forældre hidtil har været forsigtige med brugen af babypuder, når Sundhedsstyrelsen har været så klar i sin udmelding mod brugen. Men en årelang erfaring og nu også danske lægers anbefaling viser, at brugen af hovedpude til spædbørn har en positiv effekt, siger Lone Schramm.

Kamp mod vuggedød
En væsentlig årsag til det skærpede fokus på babyhovedpuden, skyldes blandt andet det faktum, at nutidens forældre følger anbefalingerne om, at deres spædbarn skal sove på ryggen for at mindske risikoen for vuggedød. Den faste sovestilling har resulteret i en stigning i antallet af spædbørn med flade baghoveder og skæve kranier.

- Gennem årene har vi jo hørt fra mange forældre, der har brugt den ergonomiske hovedpude, at de på ganske kort tid oplever, at problemet med deres spædbarns flade baghoved afhjælpes. Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse for mig, at der nu også er en del danske læger, der går offentligt frem med denne udmelding, siger Lone Schramm.

Babadut.dk-indehaveren gør samtidig opmærksom på, at den ergonomiske babyhovedpude indenfor overskuelig fremtid også vil være tilgængelig i andre af landets butikker og webshops.

Læs mere her

tags: Frankrig, Christian Poulsen, spædbørn, Læge, Sundhedsstyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar