fredag den 30. november 2012

Nyt Vidensforum om børn der fødes for tidligt skudt igang!

I lyset af det stigende behov for vidensdeling vedr. for tidligt fødte børn i landets pasningsinstitutioner, er et stort tiltag for national vidensdeling og uddannelse på området netop søsat.

Sundhedsplejersker, dagplejere, vuggestue- og børnehavepersonale har gennem længere tid efterlyst fagligt funderet viden og undervisning i hvorledes de præmature børn kan hjælpes til en bedre trivsel i de danske institutioner.

Et nyt tiltag på området ser netop nu lyset og institutioner landet over, modtager netop disse dage et kursuskatalog, der indeholder fagligt funderet og konkret undervisning i de for tidligt fødte børns behov.

Det er Landsforeningen Præmatures Vilkår der står bag initiativet. Sammen med førende præmatureksperter på forskellige fagområder, er kurserne tilrettelagt så deltagerne får viden og konkret sparring på tiltag der kan sikre de præmature børns trivsel i hverdagen.

Kurserne er målrettede de enkelte faggrupper og sigter mod forståelse for præmaturitet ud fra den nyesteviden på området samt undervisning i forebyggende og afhjælpende aktiviteter og tiltag som det pædagogiske personale bør være vidende om.

Det er simpelthen ikke acceptabelt, at så mange familier med præmature børn hver dag kæmper en hård kamp for at få deres hverdag til at være tålelig. De præmature børn har haft en meget barsk start på livet og er ofte mærkede af dette igennem hele barndommen. De har brug for pædagogisk personale der kan støtte dem i de første år. Med vidensdeling og erfaringsudveksling kan vi klæde de relevante fagpersoner bedre på og derved sikre at der er støtte til de små præmature børn i hverdagen , udtaler Karina Rothoff Svendsen der er formand i Landsforeningen Præmatures Vilkår.

Hun understreger samtidig, at den nu søsatte vidensdeling blot er det første spæde skridt på vej til en bedre informationsudveksling og uddannelse af det pædagogiske personale, men at flere statslige ressourcer tilundervisning er en absolut nødvendighed, hvis alle præmature børn skal sikres en bedre barndom i de danske institutioner.

Kurserne der bliver afholdt fra marts måned i år i foreningens nye lokaler ved Rigshospitalet i København, skal ligeledes danne grundlag for netværksgrupper blandt landets pædagogiske personale så vidensudvekslingen bliver kontinuerlig.

I Danmark fødes 4.600 børn for tidligt hvert år, hvilket svarer til ca. 8 % af en børneårgang. Dette er en stigning på 20 % siden 1980 erne, hvoraf den største stigning findes blandt raske, førstegangsfødende kvinder, der er blevet gravide på naturlig vis. Undersøgelser peger på, at stress og kemikalier i hverdagen er den primære årsag til stigningen.

For mere information, kontakt venligst:
Karina Rothoff Svendsen, Formand for Landsforeningen Præmatures Vilkår

Tlf.: 30 49 59 24 / 61 77 21 47

Landsforeningen Præmatures Vilkår har til formål, at rådgive berørte af præmaturitet samt oplyse og vidensformidle fakta om præmaturitet til fagpersoner, der er i kontakt med børn der er født for tidligt.

Informationer om kurserne kan findes på : http://www.praemature.dk/kurser-a-foredrag/kurser-2010

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2010, København, uddannelse, kemi, stress, børnehave, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar