fredag den 23. november 2012

Simons danseskole: Ny serie på DR Ramasjang

'Simons Danseskole' er en helt ny serie for børn, der handler om fællesskab og modet til at prøve noget nyt - og den viser samtidig, at forskellighed kan styrke sammenholdet.

'Simons Danseskole' er fjernsyn for dem, der både vil lære noget om menneskelige relationer og vil smittes af danseglæde.

Syv børn og deres unge og dedikerede lærer Simon kaster sig ud i et krævende projekt: På syv dage skal Simon lære de syv meget uøvede og meget forskellige børn at danse så godt, at de kan indspille en dansevideo. 7 børn - 7 dage - Kan de nå det

Simon er 17 år og har danset, siden han var syv. Han er tidligere danmarksmester i
hiphop i 2006. Han var oprindelig den dreng i klassen, der ikke spillede fodbold, men
valgte dansen. Det er blevet en stor del af hans identitet.

Samarbejde, kropsbevidsthed og selvtillid
De syv børn har forskellige baggrunde, historier og fritidsinteresser. Ingen af dem har gået til dans før, men nu har de modigt kastet sig ud i noget helt nyt. I løbet af processen lærer de at danse, men også meget om sig selv som mennesker. De lærer at arbejde sammen, ikke give op når det er svært. De lærer at mærke kroppen og ikke mindst at tro på sig selv, selvom det er nyt, anderledes og svært. Det er altsammen noget, der får dem til at vokse som personer og som gruppe, som serien skrider frem.

Serien følger børnene og deres interne relationer, men serien handler
også om venskab og kampen med/mod sig selv og sine egne evner. Det er modet til at være åben over for nyt og modet til at bryde grænser. Man kan, hvad man vil - og man kan være, hvem man vil.

Starten på et venskab
Børnene har forskellige fritidsinteresser. Karate, svømning, fodbold, violin, atletik, spejder og ridning. Hvert barn præsenterer i løbet af serien deres fritidsinteresse og lader de andre børn prøve lidt af det. Alle bliver på den måde både eksperter i det de kan og nybegyndere i dans. Der bliver danset rigtig meget og de har travlt, men der er også tid til sneboldkamp, gode snakke i hyggekrogen og til at lave mad sammen. Det er starten på et nært venskab.

Castet er vægtet til fordel for drengene. Fire drenge og tre piger. Det er hip hop, attitude og store bevægelser, som tiltaler mange drenge i en bred aldersgruppe. Piger elsker dans, men her bliver de udfordret på en anderledes og mere fysisk måde end de normalt gør.

'Simons Danseskole' kan ses på DR Ramasjang hver torsdag kl. 19.30 fra den 8. april og syv uger frem.

I uge 20 laver Ramasjang en danseuge med fokus på drengene, hvor hele serien vises over fem dage.

Tilrettlægger: Ulla Søe.
Producer: Mette Mailand
Serien produceres af Plus Pictures Aps. for DR.

Læs mere her

tags: fodbold, 2006, svømning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar