torsdag den 1. november 2012

DR sætter massivt fokus på børn og skilsmisse

I dag har hvert tredje barn i Danmark under 18 år skilte forældre. Selv om skilsmisser er så almindeligt forekommende, risikerer børnenes problemer ofte at blive overset.

DR sætter derfor nu et ugelangt fokus på børn i skilsmisse, og på hvad man kan gøre for at hjælpe dem. Det sker under overskriften Skilsmisse når hele børn deles .

DR1, Aftenshowet , P1, P4, dr.dk og en lang række DR-programmer sætter i uge 43 fokus på børn og skilsmisser.

Redaktionschef i DR Danmark Jens-Ole Winther siger: Vi sætter et massivt fokus på børn og skilsmisse i uge 43. Det gør vi, fordi der i Danmark hvert år er mellem 20.000-25.000 børn, som oplever, at deres forældre går fra hinanden. Og de som arbejder med skilsmissebørn ved, at mange af dem mistrives, fordi deres forældres skilsmisse har et højt konfliktniveau, og han tilføjer: Men vi ved også, at der rent faktisk ikke skal så meget til for at hjælpe børnene på vej og give dem bedre vilkår. Vi vil derfor gerne gøre vores seere, lyttere og brugere klogere på, hvad de selv kan gøre, hvis de er tæt på et skilsmissebarn.

Ingen børn bør stå alene
Skilsmisse når hele børn deles bliver til i et samarbejde mellem DR og Egmont Fonden, der har særlig opmærksomhed på de børn og unge, der på forskellige måder er sårbare.

Skilsmisse er en livskrise, som kan få alvorlige konsekvenser for et barns trivsel og udvikling. Vores mål er, at intet barn skal føle sig alene med følgerne af forældrenes skilsmisse. Her er det afgørende, at flere børn bliver hørt, at flere forældre får større viden, og at flere voksne omkring barnet engagerer sig i at støtte barnet. Skilsmisser når hele børn deles er et vigtigt projekt, som vi håber og tror på, vil bringe os et vigtigt skridt videre mod de mål, siger Grethe Nymark, der er konstitueret leder af Egmont Fonden, Støtte og Bevillingsadministration.

Jens-Ole Winther, supplerer: Når vi i DR vælger at give børn og skilsmisser så stort et fokus i uge 43, så er det fordi, vi gerne vil skabe engagement og debat om et emne, som langt de fleste af os hvis ikke alle bliver berørt af på et tidspunkt i livet, og som kan synes noget overset i debatten, hvor fokus ofte er på forældrene. Med dette ugelange fokus vil vi gerne tilbyde viden og debat, der kan være relevant for både den enkelte og fællesskabet. Forhåbentlig giver de mange programmer og indslag på DRs flader stof til eftertanke.

Dokumentarer på DR1 fire dage i træk
DR1 viser fire nye dokumentarprogrammer fra søndag til onsdag i bedste sendetid. Søndag aften kan seerne møde Peter Lykke Larsen, der har kæmpet med ekskonen og ikke set sin datter i mere end et halvt år.
Var det min skyld I gik fra hinanden Hvorfor brugte I mig i jeres kamp Det er nogle af de spørgsmål, børnene får mulighed for at stille deres forældre i programmerne mandag og onsdag. Tirsdag fortæller Puk og Claus Elgaard, Lotte Heise og Nicolai Wammen om deres oplevelser som skilsmissebørn.

Programmerne giver et hudløst ærligt indblik i børns tanker og oplevelser om skilsmisse, som kan komme bag på de voksne.

Skilsmissetema i Aftenshowet , på P1 og P4 hele ugen
I Aftenshowet , på P1 og P4 vil seere og lyttere ugen igennem møde børn, forældre, pårørende og eksperter, der debatterer og fortæller om deres oplevelser, erfaring og forskning inden for området. Aftenshowet og P4 har valgt at tematisere ugen i forhold til de emner, som man ved fylder meget for børn i skilsmisse.

Brevkasse og overblik på dr.dk/skilsmisse
På dr.dk/skilsmisse vil man kunne finde artikler, der gennem cases og eksperter folder temaerne ud og som henviser til, hvor man kan få hjælp og rådgivning både som barn og voksen. Her vil der være særlige råd målrettet både forældre, bedsteforældre og andre nære slægtninge samt til skolelærere og de professionelle voksne omkring barnet.

I uge 43 er der oprettet en særlig brevkasse på websitet, hvor man kan stille spørgsmål og få råd af førende eksperter på området blandt andre Annette Due Madsen, psykolog og leder af Center for Familieudvikling, Anja Cordes, familieadvokat og Anna Prip Brandt, terapeut. På websitet vil man også kunne få et overblik over de mange indslag og artikler, som DR bringer gennem ugen.

www.dr.dk/skilsmisse åbner fredag den 19. oktober, og fra søndag den 21. oktober vil der løbende komme mere og mere materiale til.
Kort om de fire nye dokumentarer på DR1
Søndag d. 21. oktober kl. 22.10 på DR1:
Skilsmisse: En fars forvandling.
Peter Lykke Larsen blev skilt sidste sommer. Siden har han kæmpet med ekskonen om børnene, og han har ikke set sin datter i mere end et halvt år. Nu er spørgsmålet, om to professionelle mæglere ved hjælp af få timers rådgivning kan løse op for konflikten og nå længere end både statsforvaltning og retssystem er kommet på et år
Tilrettelæggelse: Cathrin Tromborg Bræstrup.

Mandag d. 22. oktober kl. 20.00 på DR1:
Skilsmisse - uegnet for børn (1:2)
Var det min skyld, at I gik fra hinanden Hvorfor brugte I mig i jeres kamp - er bare nogle af de spørgsmål, som børnene får mulighed for at stille deres forældre i dokumentaren Skilsmisse - uegnet for børn . Lykke er et af de mange danske skilsmissebørn, som helt har mistet kontakten med sin far efter skilsmissen. Hendes dybeste ønske er, at hendes og hendes fars forhold var som inden hendes mor og far blev skilt, og vi følger processen til det øjeblik, hvor de mødes for første gang.
Tilrettelæggelse: Trine Mølgaard König.

Tirsdag d. 23. oktober kl. 20.40 på DR1:
Skilsmisse: Da far og mor blev skilt.
Puk og Claus Elgaard, Lotte Heise og Nicolai Wammen. Fire voksne mennesker med én ting til fælles: De er alle skilsmissebørn. DR1 har sat dem sammen for at dele erfaringer og fortælle hinanden deres historier om, da Far og Mor blev skilt.
DR1s tema om skilsmisser sætter fokus på skilsmissernes personlige konsekvenser. Udsendelsens fire medvirkende har på egen barnekrop mærket, hvordan en skilsmisse splitter en familie. En oplevelse, der har givet både negative og positive erfaringer at tage med videre i livet.
Tilrettelæggelse: Jesper Markward Olsen.

Onsdag d. 24. oktober kl. 20.00 på DR1:
Skilsmisse uegnet for børn (2:2)
Var det min skyld, at I gik fra hinanden Hvorfor brugte I mig i jeres kamp - er bare nogle af de spørgsmål, som børnene får mulighed for at stille deres forældre i dokumentaren Skilsmisse - uegnet for børn . Lykke er en af de mange danske skilsmissebørn, som helt har mistet kontakten med sin far efter skilsmissen. Hendes dybeste ønske er, at hendes og hendes fars forhold var som inden hendes mor og far blev skilt, og vi følger processen til det øjeblik, hvor de mødes for første gang.
Tilrettelæggelse: Trine Mølgaard König.

Læs mere her

tags: Danmark, Nicolai Wammen, P4, cola, skilsmisse, Egmont, skolelære,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar