tirsdag den 13. november 2012

Mulighedernes Hus - ny ungdomsroman om at være umulig i en umulig verden

Drengen Viima er tolv år gammel, og han drømmer om at komme væk. Væk fra sine forældre, der ikke har lavet andet end at skændes, siden de blev skilt. Væk fra sin stedsøster og sin stedmor, som vil bestemme alt. Men han er kun et barn, så han må indordne sig under de voksnes regler.

Viima har dog temmelig svært ved at følge regler. Han er ikke nogen slem dreng, men han er heller ikke nogen god dreng. Han sviner, svarer igen og har forsøgt at løbe hjemmefra. Hans sidste chance er Mulighedernes Hus. En skole, der minder lidt om et akvarium og meget om et fængsel. Mulighedernes Hus er en særlig skole for umulige børn.

Når Viima kører på sit skateboard, er det, ligesom om han flyver. Med skateboardet har han vinger! Men allerede den første dag på den nye skole bliver hans skateboard konfiskeret, og dette er blot den første af mange forandringer, som Viima må vænne sig til. Snart er hele hans liv, som han kender det, på listen over forbudte ting. Viima finder dog hurtigt ud af, at det er så godt som umuligt at være lydig nok.

Men så møder han India, og endnu en gang bliver alt vendt på hovedet
Mulighedernes Hus er en spændende og gribende ungdomsroman, der handler om venskab og familie, opdragelse og autoriteter. Gennem et univers, der hele tiden er på kanten af det magiske, beskrives Viimas kamp for at overleve på de voksnes præmisser, og hvordan det er at være umulig i en endnu mere umulig verden.

Bogen udkommer hos TURBINE den 13. november 2012

Mulighedernes Hus / Seita Parkkola. Oversat af Siri Nordborg Møller. TURBINE, Aarhus, 2012, ISBN 978-87-7090-585-5, 335 sider, Vejledende pris 299 kr.

For yderligere oplysninger, anmeldereksemplarer kontakt venligst: TURBINE forlaget, redaktør Lisette Agerbo Holm, lisette@turbine.dk | 86 12 79 16



Læs mere her

tags: Vejle, fængsel, roman, 2012,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar