torsdag den 29. november 2012

Børn lægger personlige oplysninger på nettet

Børn helt ned til under 10 år lægger personlige oplysninger på internettet, som er tilgængelige for alle. Det gør de helt unge netbrugere sårbare overfor it-kriminelle, der bruger personlige oplysninger til eksempelvis at bryde koder og stjæle identiteter. Gode vaner og effektive sikkerhedsprodukter er løsningen på problemet.

De unge benytter nettet som aldrig før, og de engagerer sig mere og mere personligt. De mange tusinder danske børn, der har profiler på populære websites, gør meget ud af at fortælle om deres liv i detaljer. Det betyder, at de uploader et væld af personlige detaljer om deres eget privatliv, og summen af alle disse oplysninger kan udgøre en trussel. En hacker, der har samlet alle tilgængelige oplysninger på baggrund af hvad der findes på nettet om en person, vil have information nok til at kunne danne sig et temmelig præcist billede af vedkommende.

Jan Nissen Petersen, der er country manager for BullGuard forklarer:
Professionelle hackere og identitetstyve benytter i høj grad personlige oplysninger til at danne sig et generelt billede af den person, de går efter. Vi ved, at mange passwords bliver valgt på baggrund af navnene på folks kæledyr eller idoler det ved de ubudne gæster også, siger han.
Jan Nissen Petersen opfordrer ikke børnene eller deres forældre til at begrænse deres online-adfærd. Men man bør være opmærksom på, at alle oplysninger kan misbruges. Derfor bør man overveje, hvordan eksempelvis profiloplysninger vil kunne misbruges af en identitetstyv, hvis vedkommende samtidig får adgang til ens mailkonto eller bankoplysninger.

Dette er noget børnene ikke er særligt opmærksomme på, og derfor bør man som barn eller forældre til et barn i højere grad bør beskytte sin computer mod hackerangreb, vira og phishing.
Det er ikke kun de unge. Hver fjerde af de 9-10 årige har en profil på et socialt website, og hver anden af de 10-13 årige, viser en ny undersøgelse fra Medierådet for Børn og Unge. Denne aldersgruppe tænker først og fremmest på at hygge sig med vennerne frem for at sikre deres online-identitet. Derfor er det vigtigt, at forældrene gør det for dem ved at tage aktivt stilling til, hvilke sikkerhedsprodukter børnenes computere skal have installeret, lyder det fra Jan Nissen Petersen.

Han påpeger, at det naturligvis også er en god idé, at tage en snak med børnene om onlinesikkerhed, men først og fremmest skal rammerne være i orden. Det gøres bedst med de kommercielle sikkerhedsproduktioner på markedet, som løbende kan opdateres, - eksempelvis BullGuard Internet Security 9, der løser alle hjemmets it-sikkerhedsproblemer.

###

Om BullGuard
IT-virksomheden BullGuard har hovedsæde i England og blev etableret i 2002 af danske IT entreprenører. BullGuard, der er 100 % fokuseret på forbrugere, har siden etableringen oplevet kontinuerlig vækst med kontorer i København og Odense samt salgsselskaber i England, Benelux, Sverige, USA og Australien og en udviklingsafdeling i Rumænien. BullGuard har 100 ansatte.

Om BullGuard Internet Security
BullGuards mission er at gøre det sikkert for almindelige mennesker at benytte sig af alle internettets fantastiske muligheder, uden at pådrage sig vira og drukne i spammails. Derfor har vi udviklet markedets mest brugervenlige sikkerhedsprodukt: BullGuard er nemt at bruge, beskytter dig fuldt ud, og har en Live Support der er uden sidestykke i branchen og på dansk. Vi har taget alle de nødvendige sikkerhedskomponenter samlet dem i ét enkelt produkt. Med BullGuard får du Antivirus, Firewall, Spamfilter og Backup i ét produkt, og en brugerflade der er udviklet til at være let at bruge for helt almindelige mennesker.

Læs mere her

tags: USA, England, Sverige, København, internet, 2002, it-kriminelle, Rumænien, Odense, computer, virksomhed, kriminelle, Australien, hackere, BullGuard, Backup, banko,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar