torsdag den 8. november 2012

Q8 får børn til at tænke i sikre veje

Som led i den landsdækkende fartkampagne "Mit Hjem - Din Fart" vil Q8 og Rådet for Sikker Trafik få de små trafikanter til at give et bud på, hvordan verdens mest sikre vej skal se ud. Kampagnen er et led i Q8s omfattende Mission Omtanke.

Jeg synes, at der skulle sættes sådan nogle bomme op i hver ende af vejen, og så skulle bilisterne bede om at få lov til at komme ind. Og kun, hvis de lover at køre pænt og passe på alle dem, der bor ved vejen. Afsender er Anders på 10 år.

Kasper på 7 år har oplevet, at en kammerats kat blev kørt ihjel af en bil, der kørte alt for hurtigt på landevejen ud for, hvor de bor:

Min far siger, at alle, der kører for hurtigt, skal have taget kørekortet. Det synes jeg er en god idé, og det vil også gøre vejen mere sikker.

Og Elvira på 9 år beskriver den vej, hun gerne vil bo ved:

En sikker vej er en vej, hvor alle kan være glade og besøge hinanden på begge sider af vejen uden at være bange for, at man bliver kørt ned.

Det er tre klare og forståelige budskaber fra børn, der bor langs danske landeveje. Netop på landeveje uden for bymæssig bebyggelse tror mange bilister, at de kan køre stærkt uden problemer.
Med det triste resultat, at landevejene er de farligste veje, vi har i Danmark. 2/3 af alle dødsulykker sker på landevejene, hvor mere end 200 bliver dræbt hvert år.

Børnetegningerne er et vigtigt element i den landsdækkende "Mit hjem - Din Fart" kampagne, som Rådet for Sikker Trafik gennemfører i oktober i samarbejde med Q8, politiet, De Regionale Trafiksikkerhedsråd og en række danske kommuner.

Alle kan være med både børn og voksne
Anders, Kasper og Elvira håber, at mange flere børn vil deltage i fartkampagnen og fortælle om deres ideer og tegne deres bud på verdens sikreste vej. Alle børn kan finde deltager-beviser og foldere på den lokale Q8 servicestation, hvor de også afleverer deres tegning.

De bedste tegninger og ideer præmieres, og den allerbedste vinder en tur til Lalandia til en værdi af 10.000 kroner.

Og har børnene en voksen med hos Q8, og den voksne har en bil, er der også store præmier at hente for dem. De voksne kan nemlig deltage i en trafik-quiz hos Q8 og vinde et års forbrug af brændstof.

Del af landsdækkende fartkampagne
Den store "Mit Hjem - Din Fart" kampagne med trafik-quizzer til voksne og tegninger til børnene vil være synlig overalt i Danmark fra den 5. til den 26. oktober (uge 40 til 43).

Kampagnen sætter fokus på de mange bilister, der kører for stærkt på Danmarks landeveje. I de danske landdistrikter bor over 725.000 mennesker, og en meget stor del af dem bruger landevejene til dagligt.

Målet med kampagnen er at redde menneskeliv. Hvis alle overholder fartgrænserne på de danske landeveje, kan der hvert år reddes 75 liv, vurderer Rådet for Sikker Trafik.

Naturligt for Q8 at sponsereDirektør Helle Dahlgren-Skov fra Q8 er mor til tre og bilist så hun oplever selv i det daglige, hvordan mange trafikanter blæser på fartbegrænsninger og bare ræser derudad:

Q8 har 176 servicestationer i Danmark. Det betyder, at mange af vores kunder og medarbejdere bor og arbejder ude i de områder, hvor der køres for stærkt. Mange af dem har børn, og de er ligesom jeg bekymrede for trafiksikkerheden," siger Helle Dahlgren-Skov.

For Q8 har det været både logisk og helt naturligt at gå i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik omkring de årlige fartkampagner:

"Hos Q8 er vi hver uge i berøring med omkring 1 million mennesker. En stor del af dem er bilister og andre trafikanter, der besøger vores servicestationer. Vi er derfor en god vej til at kommunikere trafikbudskaber på. Og vi gør det gerne," understreger hun.

Q8 og Mission omtanke
Ansvarlighed er fundamentet i Q8s Mission Omtanke strategi, der strømmer igennem alle Q8s aktiviteter over for kunder, medarbejdere, trafik, klima, miljø og samfundet.

Ud over det tætte samarbejde med Rådet for Sikker Trafik ses Q8s omtanke-strategi bl.a. i Q8s underskrivelse af European Road Safety Charter, Q8s medlemskab af Hold Danmark Rent initiativet og Q8s støtte til Røde Kors' Landsindsamling og "Red Flere liv" kampagne over for danske fodboldklubber.

* Tegnepapir til børnenes konkurrence fås på alle Q8 servicestationer eller kan downloades fra www.sikkertrafik.dk. De færdige tegninger og de voksnes quiz-besvarelser afleveres ved kassen i Q8-butikken.

Se mere om kampagnen på www.sikkertrafik.dk og på www.q8.dk.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, downloade, fodbold, Røde Kors, dræbt, landevej, ulykker, fartgrænse, dødsulykke, Europe, strategi, brændstof, konkurrence, miljø, Q8,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar