tirsdag den 27. november 2012

Plus-Kids.dk - Tøj på nettet til buttede og overvægtige børn

Plus-Kids ApS har nu i to år og med stor succes - solgt tøj på internettet til overvægtige børn.

Overvægtige børn slås hver eneste dag med lavt selvværd og måske også kammeraternes mobning. Men en lille ting som nyt tøj der faktisk passer kan være med til at øge børnenes selvværd og glæde. Og samtidig gør det forældrene glade at se deres barn glæde sig over smart og velsiddende tøj.

Det kan være meget svært at finde fysiske butikker, der forhandler tøjet til de buttede børn. Det er også sjældent at se fysiske butikker, der har det samme store udvalg, som kunderne finder hos Plus-Kids.dk. Og hele tanken er netop, at også denne målgruppe skal have det samme store udvalg som andre børn.

Derfor lancerede Dorthe Klyvø i februar 2008 webshoppen, der udelukkende fokuserer på tøj til de buttede og overvægtige børn.

Der er så utroligt meget børnetøj i butikkerne i dag. Man kan få hvad som helst og meget af det er også dyrt mærkevaretøj som til de voksne. Men de buttede børn har stadig svært ved at finde tøj, der både er smart og sidder godt , fortæller Dorthe Klyvø, der er glad for, at hendes idé om at sælge tøj til buttede børn på internettet har vist sig at være rigtig.

Mange af mine kunder har aldrig oplevet andet end nederlag i et prøverum, så de orker ikke at lede mere i de fysiske butikker og bryder sig ganske enkelt ikke om at prøve tøj", forklarer hun.

En webshop som www.plus-kids.dk giver mulighed for at barnet i ro og mag kan studere tøjet hjemme, og gode målskemaer gør det let at købe den rigtige størrelse. Tøjet leveres til døren og kan naturligvis byttes, hvis det viser sig alligevel at være en forkert størrelse. Mærkerne der føres er X-Boyz, X-Girlz, SMS pigetøj og drengetøj, Claire pigetøj og Lemmi pige- og drengetøj.

Overvægtige børn har det i forvejen ofte dårligt. Mange af dem lever med dagligt at blive mobbet af både kammerater og desværre ofte også mere eller mindre direkte af voksne , siger Dorthe Klyvø. Voksne har en tendens til at overføre deres syn på voksne overvægtige direkte på børnene, og der er desværre en tendens til i samfundet, at vi ser overvægt som tab af kontrol og et svaghedstegn. Det ligger lidt i luften, at de bare skal tage sig sammen . Men det er helt urimelige krav at stille til et barn, og i virkeligheden heller ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Derimod er det bedste, man kan gøre for sit overvægtige barn at hjælpe det med at opbygge selvværd og glæde ved sig selv og sin krop. Kombineret med sund kost og motion er det den bedste vej til en sund krop. Ikke nødvendigvis en krop, der passer i standardskabeloner i modebranchen, men en sund krop og et glad barn.

En lille ting som ordentligt og smart tøj kan gøre en stor forskel for et barn, der ellers let kan føle sig udenfor og alt, alt for anderledes.

Plus-Kids har firmaadresse i Beder syd for Århus, og siden efteråret 2009 har Dorthe Klyvø haft partnere med i virksomheden, der nu også har fået en professionel bestyrelse. Der er p.t. igangsat aktiviteter, der skal eksportere Plus-Kids konceptet. Dels til flere skandinaviske lande, dels til lande i det øvrige Europa.

Baggrund:

www.plus-kids.dk er lanceret i februar 2008 og tilbyder tøj fra X-Girlz og X-Boyz, SMS, Claire Glozz og det tyske firma Lemmi, der leverer bukser med tre forskellige livvidder.

Omkring 15% af de danske skolebørn er overvægtige, og tallet er stigende.

Læs mere her

tags: 2009, 2008, Europa, internet, Århus, virksomhed, mobbet, skolebørn, overvægtig, skandinavisk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar