fredag den 26. september 2014

600 elever vilde med naturvidenskab

Næsten 600 elever fik Kattegatcentret til at summe af begejstring for naturvidenskab til premieren på Dansk Naturvidenskabsfestival i Norddjurs Kommune. Affaldssortering på tid, eksperimenter med enzymer, en rejse ud i rummet og smagsprøver på fremtidens proteinkilder var bare nogle af de spændende aktiviteter, som næsten 600 skoleelever i dag kunne boltre sig med i Kattegatcentret, da der blev afholdt Naturvidenskabsfestival 2014.

Dansk Naturvidenskabsfestival er en landsdækkende begivenhed, der med arrangementer i hele landet i uge 39 sætter fokus på at skabe interesse for naturvidenskab blandt børn og unge.

ROBOTBYGNING MED SUGERØR
Det er første gang, at Kattegatcentret arrangerer Naturvidenskabsfestival i samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste og NTScenteret. De mange sjove og lærerige aktiviteter under årets fælles festivaltema, "Vejen til fremtiden", stod bl.a. Reno Djurs, Fjordcentret og engagerede elever fra Grenaa Gymnasium, Viden Djurs HTX, Auning Skole og Kattegatskolen for.

Borgmester Jan Petersen åbnede festivalen, og herefter ventede der eleverne en perlerække af spændende aktiviteter: Klimaforandringer og forsuring af havet formidlet gennem snorkling og skumsprøjtende sejlads, eksperimenter til illustration af udfordringerne ved at leve på Mars, smagsprøver på krabbesuppe og tang, som kan blive vigtige proteinkilder i fremtiden, formidling om plastikforurening i havet og robotbygning med sugerør – for blot at nævne nogle af de mange spændende aktiviteter.

"Vi er utrolig glade for den store opbakning til Naturvidenskabsfestivalen. Kattegatcentret sydede af energi og engagerede elever og jeg er sikker på, at alle drog hjem med både vigtig og øjenåbnende viden om, hvordan naturvidenskab er med til at skabe vores fremtid. Vi vil helt sikkert afholde Naturvidenskabsfestival igen til næste år," fortæller Lars Hagelskjær Wieland fra Kattegatcentrets skoletjeneste.

FAKTA
Følgende institutioner og aktører bidrog i dag til festivalen i Kattegatcentret: Reno Djurs, Grenaa Gymnasium, Viden Djurs HTX, AlgeCenter Danmark, Arktisk Center, Auning Skole, Kattegatskolen, UV og formidling - opfinder og undervisningskonsulent Finn Skaarup, Kyst- og Fjordcentret, Baunhøj Mølle med billedkunstner Ketty Steffensen samt Grønt flag - grøn skole.

Læs mere her

tags: Danmark, Arktis, OB, kunst, Gymnasium, energi, naturvidenskab, videnskab, undervisning, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar