tirsdag den 2. september 2014

Ny bamsehund bliver de mindstes bedste ven på Ramasjang

Sofus bliver DR Ramasjangs "verdensstjerne", når ny dokumentar-serie for de mindste viser børns hverdag i Danmark og resten af verden. Navnet er Sofus - en skøn bamsehund og de mindstes ny allerbedste ven på Ramasjang.
"Hvor mon jeg er landet " spørger Sofus, mens han ser sig spændt omkring. Sofus rejser rundt i Danmark, Norden og resten af verden for at besøge ganske almindelige børn i deres hverdag. I hvert afsnit er han dumpet ned med faldskærm et nyt og ukendt sted.

Snart dukker det barn op, som Sofus skal være sammen med resten af dagen. Sofus er nemlig en bamsehund, som forstår alle børns sprog. For at få indblik i, hvordan en hverdag kan udforme sig rundt omkring på vores klode, bruger han en dag sammen med det barn, han besøger, lige til de skal puttes om aftenen.

Konflikter og små dramaer er de samme for alle børn
Det særlige ved tv-serien er, at uanset hvor i verden Sofus besøger børn, viser det sig, at børns konflikter og små dramaer er de samme. Uanset om man ikke må være med i en leg i Honduras eller Hobro, er følelsen den samme. Sofus viser det ualmindelige i det almindelige og hylder hverdagen.

I mange lande er der tradition for at have et tøjdyr i børnehaver og børnehaveklasser, som kommer med børnene hjem på besøg ét ad gangen. Inspirationen til Sofus kommer fra disse bamsebesøg.

"Sofus bor i landet Ramasjang. Men det helt særlige ved ham er, at han primært er ude i virkeligheden hos ægte børn. Det er der ikke rigtig nogen af vores andre karakterer der er. For eksempel inviterer Rosa, Hr. Skæg og Kristian fra 'Ramasjang Mysteriet' børn ind i deres univers. Derfor er det vigtigt, at Sofus som den rejsebamse, han er, peger mere ud i verden end ind i landet Ramasjang. Han er simpelthen en ny måde at lave dokumentar og reportage programmer for de små på," siger redaktør Ulla Hæstrup fra B&U.

Sofus er produceret af +plus pictures, og serien får premiere lørdag 6. september klokken 17.00 på DR Ramasjang.

Der er indtil videre optaget otte programmer, og flere er på vej. Sofus er en travl bamsehund. Han har også været med DR i Zambia for at lave fem programmer i forbindelse med årets U-landskalender.

Læs mere her

tags: Danmark, børnehave, Zambia, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar