onsdag den 17. september 2014

Ny Humør-APP forebygger vold

I denne udgave af Bosted NYT # 49 kan du blandt andet læse om et effektmålingsprojekt i Syddjurs Kommune, der førte til udviklingen af en Humør-APP, samt robotternes indtog på det specialiserede socialområde. [Ny Humør-APP forebygger vold]

En ny APP til Bosted System skal være med til at forebygge vold. Ideen til løsningen kommer fra på Syddjurs Bo- og Aktivitetstilbud, hvor en uheldig voldsepisode kostede en medarbejder en længere sygemelding.

Bosted Humør-APP er et lille program til en smartphone eller tablet, der gør det muligt for en medarbejder at dokumentere humør-udsving hos en borger. Dermed er det et konkret værktøj til at målrette resurser og pædagogisk indsats fx for at øge trivsel eller forebygge uhensigtsmæssig adfærd.

- For at løse det akutte problem med sygemeldingen og borgerens voldsomme adfærd fik vi bevilliget en sum penge. Det betød, at vi kunne ansætte en ekstra medarbejder i tre måneder og iværksætte en socialpædagogisk indsats, der skulle stabilisere borgerens udsving. Da vi fik pengene, besluttede vi samtidig, at vi ville lave en grundig dokumentation af vores arbejdsdag og fremdriften i forhold til arbejdet med borgeren, forklarer pædagog Bjørn Stokke, Maria Magdalene.

I starten blev hele registreringsarbejdet udført i hånden på et stykke kvadreret papir bagefter skrevet ind i et regneark. Men efterhånden som resultaterne af de minutiøse registreringer viste sig, voksede ideen om, at få IT-understøttet løsningen. Det førte til, at Syddjurs Bo- og Aktivitetstilbud blev en del af Projekt Bosted APP. I samarbejde med app-udvikleren Make og EG Team Online er Bjørn Stokkes effektmålingsværktøj derfor nu flyttet fra papir og regneark til en simpel applikation til smartphone og tablet.

[Projekt Bosted APP]

Bosted Humør-APP er udviklet som en del af Projekt Bosted APP. Projektet "Bosted APP" er et samarbejde mellem EG Team Online og virksomhederne e-mergency og Make samt Erhvervsakademi Lillebælt og de to tilbud, Botilbuddet Tangkær i Region Midtjylland og Aktivitetscenter Maria Magdalene i Syddjurs Kommune.

Projektet er finansieret af midler fra Syddansk Vækstforums "Pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation". Puljen består af midler fra EU's Regionalfond og fra de regionale erhvervsudviklingsmidler i Region Syddanmark.

Læs mere om Bosted Humør-app i Bosted NYT #49

[Robotterne kommer – og gør det noget ]

Kan en robot virkelig supplere bl.a. socialpædagogens indsats i arbejdet med børn med autisme

Kan dens kollega overtage nattevagten uden at blive søvnig

-De fleste af os har nok haft en nervøs trækning i mundvigen og en lidt sci-fi-agtig skepsis, når talen er faldet på robotter. Men virkeligheden er, at der i flere år er sket en revolutionerende udvikling inden for robotteknologien, der gør robotterne mere og mere hverdagsagtige, siger kommunikationschef Per Roholt, EG Team Online.

- I dag samler robotterne vores biler, plukker vores æbler og går i krig for os, lige som de fleste af os har stiftet bekendtskab med støvsugerrobotten og plæneklipper-robotten. Derfor bør det næppe undre nogen, at robotterne nu i stigende grad også bevæger sig ind på det specialiserede socialområde, mener Per Roholt.

Læs mere om robotterne og det specialiserede socialområde i Bosted NYT#49
---
[Region Sjælland først med komplet ICS-Indikatorkatalog: Nu skal der effektmåles over hele linjen!]

Region Sjælland har nu i samarbejde med Team Online udviklet nye individuelle planer og et komplet ICS-Indikatorkatalog til effektmåling af den specialpædagogiske indsats på børn- og ungeområdet. Samtidig har regionen valgt at anvende en tilpasset version af Esbjerg Kommunes VUM-Indikatorkatalog på voksenhandicapområdet.

- Så nu er vi klar til at implementere arbejdet med dokumentation på mål og delmål samt effektmåle på alle relevante tilbud i regionen, siger konsulent Lisa Holck Andersen, Region Sjælland.

Målet er klart. Alle borgere skal have en aktiv, individuel plan med relevante mål og delmål med indikatormålinger med udgangen af 2014.

Læs mere om regionens arbejde med individuelle handleplaner baseret på VUM og ICS i Bosted NYT#49

[Fra vores egen verden: Nu hedder vi EG Team Online!]

Team Online har skiftet ejer og indgår nu som en del af den danske IT-virksomhed EG A/S under navnet EG Team Online.

De 40 medarbejdere i Odense har derfor fået næsten 1.400 nye kolleger, som samlet set kan tilbyde en langt bredere vifte af ydelser og services.

- Men i EG har vi stor respekt for den måde Team Online har kørt på hidtil. Og ikke mindst de resultater, som virksomheden har opnået, takket være et tæt samarbejde med de mange fagprofessionelle på det specialiserede socialområde, siger EG Team Onlines nye administrerende direktør, Martin Holmgaard:

- Derfor vil vi da også fortsætte arbejdet med den strategi, som Team Online kører efter.

Målet er, at vores brugere og samarbejdspartnere kun vil opleve nye fordele ved at være blevet kunder i en større virksomhed, siger Martin Holmgaard, der kender det offentlige marked særdeles godt fra sit job som administrerende direktør fra en anden EG-virksomhed, Kommuneinformation.
---
[Om Bosted NYT]

Bosted NYT er et magasin, der udgives af EG Team Online A/S. Formålet med magasinet er at holde ledelse og medarbejdere på de sociale tilbud orienteret om mulighederne for digitalisering og kommunikation i den sociale sektor. Bosted NYT udkommer fire gange om året i et oplag på 3.500 eksemplarer. Eftertryk er tilladt med kildeangivelse.

--
[Bosted System]

Bosted Systemet er et socialpædagogisk it-værktøj udviklet til arbejdet på de socialpædagogiske specialinstitutioner. Læs mere om Bosted Systemet på www.TeamOnline.dk/bosted
--
[InCorp Portal]

InCorp Portal er et administrativt, webbaseret dialog -og sagsstyringssystem, der blandt andet understøtter Voksenudredningsmetoden med Faglige KvalitetsOplysninger og er udviklet til at håndtere den daglige sagsbehandling og udvekslingen af data mellem forvaltning og tilbud.

--
[Om EG A/S]

EG er en af Skandinaviens førende it-servicevirksomheder med fokus på en tæt relation til kunder, stor brancheviden og solide it-kompetencer.

Igennem mere end 35 år har EG oparbejdet erfaringer og forfinet løsninger, der skaber værdi for virksomheder i en række brancher som produktion, det offentlige og forsyningsvirksomheder

Læs mere her

tags: direktør, Esbjerg, Sjælland, EU, Odense, Midtjylland, Region Midtjylland, virksomhed, penge, teknologi, Lillebælt, sci-fi, kommunikation, strategi, Skandinavien, innovation, 2014, værktøj, erhvervsudvikling, handicap, æble,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar