mandag den 22. september 2014

Gratis adgang til masser af sjov og læring med dit sundhedsvæsen

Sæt kryds i kalenderen, når Region Hovedstaden fra den 19.-21. september byder indenfor i sundhedens maskinrum med mere end 100 aktiviteter og oplevelser for både børn og voksne. Sidste år var det så sjovt, at børnene ikke ville med deres forældre med hjem.

Igen i år byder Region Hovedstadens sundhedsvæsen på masser af aktiviteter for hele familien på de tre gratis Sundhedsdage i Øksnehallen på Vesterbro i København fra den 19.-21. september.

Her står læger, sygeplejersker og eksperter klar til at vise dig det nyeste inden for robotter på hospitalet, konsultationer over computeren fra dit eget hjem.

Indlæg bamsen på hospitalet
Alle kan få undervisning i førstehjælp. Børn kan indlægge deres bamse på bamsehospitalet, tage en blodprøve på den og lege læge for en dag. Har du mod på det, kan du også teste din egen sundhed og få tjekket blodtryk, scannet dit hjerte, få en god snak om KOL og afprøve din lungekapacitet.

Men der er selvfølgelig meget, meget mere end det.

Tag nysgerrigheden under armen
Der er noget for store og små i Øksnehallen med mere end 100 aktiviteter og oplevelser i løbet af de tre Sundhedsdage, hvor der er gratis adgang. Alle er velkomne til at tage deres nysgerrighed under armen og dukke op i løbet af weekenden og få masser af ny viden eller søge dybere ind i noget, de måske allerede ved.

Et godt indblik i sundhedsvæsnet
Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), glæder sig til, at borgerne kigger inden for i sundhedens maskinrum og får et godt indblik i sundhedsvæsnet.

- Med de tre Sundhedsdage giver vi borgerne i Region Hovedstaden en unik mulighed for at blive udfordret på deres viden og få en indsigt ind i en spændende verden, som de fleste kun stifter bekendtskab med nogle få gange i deres liv. Børnefamilier kan måske bruge et besøg i Øksnehallen til at vise deres børn, at hospitalet ikke er et farligt sted at befinde sig, og at lægen og sygeplejersken er én, man sagtens kan tale med. Det er en oplagt for både børn og voksne at få nogle lærerige dage sammen og samtidig lære Danmarks største sundhedsvæsen bedre at kende, siger hun.

Kom og vær med
Så kom og lær hjertestart, tjek ud, hvad sundhed.dk ved om dig, smag på det nordiske køkken, der serveres for patienter på Herlev Hospital, tænd det blå blink på en rigtig ambulance og prøv at styre en operationsrobot.

Hver dag er der også debat ved regionens politikere om fx stress, brugerbetaling i sundhedsvæsnet og mænds sundhed. Du er velkommen til at lytte på eller debattere med.

Program:
Se programmet og tjek det interaktive kort over de mange stande i Øksnehallen, del dine billeder via instagram og følg med i både optakt og liveberetninger på Sundhedsdagenes Facebook-side: Facebook.com/Sundhedsdage.

Programmet kan også læses og downloades her.

Fakta:
Sidste år var flere end 13.500 borgere og 50 skoleklasser i Øksnehallen til Region Hovedstadens Sundhedsdage.
Under de fire overskrifter: Akutberedskab, Fremtidens Hospital, Børn & Unge samt Folkesygdomme fordeler mere end 100 aktiviteter og oplevelser sig rundt om i Øksnehallen.
Udenfor lander Region Hovedstadens akuthelikopter hver dag kl. 12, hvis den ikke er optaget andetsteds. Herude er der også en cykelbane for børn, parkour og streetbasket samt en beredskabsøvelse hver dag kl. 11 med en fastklemt person, der skal reddes ud af en bil.
Det er gratis at deltage, men det er muligt at købe forfriskninger på stedet.
Åbningstider er: fredag den 19. september kl. 9-17, lørdag den 20. september kl. 10-17 og søndag den 21. september kl. 10-17.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, politi, Regionsråd, downloade, brugerbetaling, Facebook, OL, Vesterbro, Herlev, computer, helikopter, blodprøve, ambulance, Region Hovedstaden, stress, sundhedsvæsen, undervisning, sygeplejerske, Fakta, sygdom, blodtryk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar