tirsdag den 30. september 2014

DR2 sender live fra den største skoledag

Lørdag den 4. oktober sender DR2 Tema live fra DR Koncerthuset, hvor 200-året for undervisningspligten fejres med et brag af et skoleskema. Vært Rasmus Bjerg svinger pegepinden, når DR2 og DR UnderholdningsOrkestret ringer ind til en jubilæumsfest fyldt med gode historier fra skoletiden, musik og underholdning. I anledning af 200 året for undervisningspligtens indførelse fejrer DR et af vores helt store fællesskaber: skolen. Både publikum og tv-seere kommer til at opleve et brag af et jubilæumsshow med gymnastik, historie, samfundsfag, PISA-test, madpakker og forældresamtaler.

Aftenens skema
På skeamet står blandt andet 'historie', hvor 200 års undervisningspligt oprulles - helt tilbage fra begyndelsen i 1814, over den berømte 'sorte skole' og til nutidens heldagsskole. I 'samfundsfag' tager vi fat på alle de politiske slagsmål, som jubilaren har været genstand for - senest omkring den nye skolereform. Og i 'fysik og kemi' skal seerne møde fremtidens forskere, som selvfølgelig også har gået i skole. Desuden kan seerne glæde sig til at møde de bedste lærere, de nogensinde har haft, når Søren Malling, Steffen Brandt og TV-2, undervisningsminister Christine Antorini, Klumben & Raske Penge, Michala Petri, Knud Romer, Thomas Buch Andersen, DR JuniorKoret og en masse andre stærke navne indtager klasseværelset og giver hele Danmark den største skoledag direkte fra DR Koncerthuset.

DR sætter fokus på Folkeskolen
Ud over den store skoleevent i DR Koncerthuset sætter DR1 dette efterår fokus på folkeskolen i en række serier, der skildrer nogle af de udfordringer vores uddannelsessystem står over for. Seerne har kunnet opleve 'Xinxin og de fortabte indvandrere' (premiere 27. august). Desuden sender DR1 første afsnit af DR Dokumentars portræt af den nye folkeskolereform 7. oktober og har premiere på serien 'Drengeakademiet' 22. oktober.

Presseinvitation
H.K.H. Kronprinsesse Mary, der er protektor for jubilæet Skole i 200 år, vil overvære koncerten, og pressen inviteres til rød løber fra kl. 19. Presseakkreditering er nødvendig og skal ske til Anja Helene Jensen på mail: anje@dr.dk.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, uddannelse, indvandrere, slagsmål, koncert, kemi, prinsesse, Koncerthuset, Rom, klasseværelse, folkeskole, undervisningsminister, undervisning, gymnastik,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar