mandag den 8. september 2014

De unges vej til job i Europa

Lige nu kører Ungarbejde.dk og Ungunivers.dk en oplysningskampagne, som giver de unge nyttig information, når det gælder om at finde job i Europa. Europa-Nævnet og Kulturstyrelsen

Det er Europa-Nævnet og Kulturstyrelsen, der har udvalgt de 2 landsdækkende websites: Ungarbejde.dk og Ungunivers.dk, til at stå for oplysningskampagnen. Begge websites hører under jobportalens vinger, og kampagnen, der kører i øjeblikket, strækker sig over et par måneder.

Europa-Nævnets sekretariat har i udvælgelsen af Ungarbejde.dk og Ungunivers.dk blandt andet lagt vægt på, at de to websites har en stor relevant målgruppe samtidig med, at der er en god spredning i målgruppen. Derud over er temaerne relevante for målgruppen, da en del unge søger til udlandet for at arbejde.

Kampagnen har fokus på, hvad arbejdskraftens frie bevægelighed betyder, når man er ung. Eksempelvis er leve- og arbejdsvilkårene ikke ens i alle EU-lande, og længden af opholdet i et andet EU-land kan også have betydning for de unges rettigheder ved hjemkomst til Danmark.

Oplysningen går også på, hvordan man som ung kan kombinere studie og arbejde i EU, så de unge får et styrket CV og en interkulturel forståelse. På det overordnede plan får landene i EU lettere ved at arbejde sammen i det daglige i virksomhederne og det offentlige.

Rammer de unge i øjenhøjde

En af udfordringerne kan være at formidle det til tider lettere komplicerede EU-stof i et let og forståeligt sprog, men det sker i øjeblikket via Ungunivers.dk, hvor artiklerne ligger online. Her fremgår det, at artiklerne er skrevet i øjenhøjde med de unge.

Danmarks største jobportal for unge under 30 år: Ungarbejde.dk beskæftiger sig primært med formidling af jobs i Danmark, men en del danske virksomheder har søsterselskaber i andre EU-lande, så det er en af årsagerne til, at den danske jobportal gerne vil oplyse de unge om deres muligheder i EU.

Ungarbejde's administrerende direktør Ole Holdgaard synes, at unges integration i Europa er vigtig. Han har selv flere gange arbejdet i udlandet og har derfor selv mødt udfordringer undervejs, som er blevet løst på egen hånd eller via det officielle Danmark.

"Det er så utrolig vigtigt, at vi giver de unge de bedste forudsætninger hjemmefra, så de unge kan stå på egne ben i udlandet. Med mere end 150.000 unge, der bruger vores websites, så har vi talerøret, som kan hjælpe de unge godt på vej ud i Europa", fortæller Ole Holdgaard.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, direktør, EU-lande, EU, portal, udland, virksomhed, jobportal, arbejdskraft, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar