lørdag den 20. december 2014

Barnet med abearme - ny bog om børn og skilsmisse af prisvindende forfatter

Jeg opdagede de lange arme på en mandag. Var fars spejl blevet til et tryllespejl Nej, mors spejle viste det samme. "Mor, mine arme vokser helt vildt." En fortælling om at finde sig selv, når mor og far trækker i hver sin arm. Forældrenes kamp forplanter sig ikke kun psykisk i barnet, men også fysisk ved, at armene bliver længere og længere. Barnet tager i fortællingen tiltagende tilløb til at sige fra over for de voksne. Dette kommer nok til udtryk som uregerlighed, men bag barnets handlinger gemmer sig et usikkert og bekymret sind.

"Barnet med abearme" er en skilsmissefortælling om bekymringer og ensomhed, men også om håb, handling og om at føle sig genkendt i en anden. Vi oplever bogstaveligt talt familien i zoologisk have og hele vejen ind i Overpræsidiet. Og vi efterlades med fornemmelsen af, at lykken måske ikke altid findes inden for familiens fire vægge

Om forfatter og illustrator
Forfatter Dorte Lilmose har flere succesfulde fortællinger til børn bag sig. Hun har netop modtaget Undervisningsministeriets "Skriverprisen 2014" for børneromanen "Dræb eller dø" om afrikanske børnesoldater, som udkom ved TURBINE i maj 2014.

Jan Oksbøl Callesen står bag bogens smukke illustrationer. På fineste vis er der i illustrationerne gjort plads til, at ethvert barn kan indskrive sig selv i historien, da hovedpersonens ansigt aldrig vises. Det er i stedet de lyserøde arme, der tager fylde.

Bogen udkommer hos TURBINE forlaget den 19. december 2014

Barnet med abearme / Dorte Lilmose. Illustreret af Jan Oksbøl Callesen. TURBINE, Aarhus 2014. ISBN: 9788771418811. 28 sider. Vejledende pris 249,95 kr.

For yderligere oplysninger og anmeldereksemplarer kontakt venligst: TURBINE forlaget, redaktør Lisette Agerbo Holm, 86 12 79 16

Læs mere her

tags: Vejle, december, roman, soldater, skilsmisse, Undervisningsministeriet, forfatter, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar