tirsdag den 23. december 2014

Landsforeningen bag Engle-og Hjertepakke-donationer skifter navn til Landsforeningen Omsorgspiloterne

Landsforeningen "Støtte før Afskeden" går et spadestik dybere for at hjælpe børn og unge, der skal miste et familiemedlem gennem det nye initiativ "Omsorgspiloterne". Derfor skifter foreningen nu navn til "Landsforeningen Omsorgspiloterne". Siden 2011 har landsforeningen "Støtte før Afskeden" i samarbejde med udvalgte hospitaler og kommuner hjulpet mere end 2.500 familier med "Engle – og Hjertepakke" – donationer i Danmark. Donationer, som frivillige ildsjæle har udarbejdet målrettet til familier, der har et familiemedlem, som er ramt af terminal sygdom.

Hvert år får over 33.000 danske børn og unge døden tæt ind på livet ved at skulle miste et familiemedlem. Når en familie rammes af livstruende sygdom, sætter det hele familien i en krisetilstand - hvad enten det er børn eller forældre, der bliver syge.

Susan Binau, som er initiativtager til foreningen, udtaler:" Når mor eller far får en dom fra lægen og er blevet erklæret uhelbredelig syg, skal hverdagen gå videre. Børnene skal i skole, madpakkerne smøres på trods af, at familien er i krise. Der er sjældent hjælp at hente, og familierne aner ikke, hvem de skal henvende sig til. "

Så udover at fortsætte arbejdet med donationer af Engle- og Hjertepakker, har Landsforeningen Omsorgspiloterne derfor nu en meritgivende uddannelse på tegnebrættet, som kan opkvalificere de rette personer til "Omsorgspiloter" og igennem et samarbejde med kommunerne tilbyde ramte børnefamilier støtte og viden til at navigere i kaos.

Vi ønsker at igangsætte vores nye initiativ, der hjælper udsatte børn og unge, og navneskiftet matcher i højere grad det, som vi er nu, nemlig støtte før og EFTER afskeden, hvor foreningen tidligere kun fokuserede på hjælp op til dødsfaldet.

Foreningens arbejde er ofte blevet betegnet som pionerarbejde, og vi har modtaget flotte donationer - alene i september og oktober 2014 modtog vi 60.000 kr. fra fonde og loger.

Ninia Bouet, som er chefudvikler i foreningen fortæller: "Det har fra starten været vigtigt for os at turde tænke utraditionelt og gå nye veje. Vores donationer og afklaringsseminarer til pårørende og døende har været en stor succes. Viden giver tryghed og fjerner berøringsangst, og samvær med ligesindede er ofte meget berigende. "

Nye undersøgelser fra bl.a. Egmontfondens "Omsorgsmåling" viser, at isolation og ensomhed kendetegner børn og unge, som rammes af kritisk sygdom og død i familien. Både skole og sundhedsvæsen kan tage et større ansvar og spille en mere aktiv rolle i at støtte børnene og de unge. Men de skal vide HVORDAN, og det vil vi gerne hjælpe med til at formidle i form af "Omsorgspiloterne".

Besøg vores nye website på www.omsorgspiloterne.dk og find os på Facebook her: www.facebook.com/omsorgspiloterne

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2011, uddannelse, Facebook, sundhedsvæsen, Egmont, 2014, sygdom, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar