søndag den 7. december 2014

Elbiler til børn kan blive en dyr fornøjelse

Elkøretøjer i børnestørrelse står højt på mange børns ønskesedler, og i nogle danske hjem vil køretøjerne formentlig finde deres vej ind under juletræet, men hvis uheldet er ude, kan de vise sig at blive et dyrt bekendtskab. Børnekøretøjer i høj kurs som julegaveønske

Hvis uheldet for alvor er ude, kan der vise sig at være anseelige ekstraomkostninger forbundet med køretøjerne.

Barnet vil nemlig kunne gøres ansvarligt for skader, det påfører andre. Hvis barnet for eksempel kommer til at påkøre en cyklist, som vælter og brækker hånden, vil det skulle vurderes, hvem der er skyld i ulykken.

Hvorvidt barnet kan blive afkrævet erstatning, afhænger af dets alder og adfærd.

- Børn under fem år vil normalt ikke kunne gøres ansvarlige for deres handlinger, så derfor har de heller ikke et erstatningsansvar. Hvis barnet derimod er over fem år men under 14, kigger man på, hvordan et barn på samme alder normalt ville handle i en tilsvarende situation, forklarer advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

Uden ansvarsforsikring bliver det dyrt

Ansvarsforsikringen indgår i de fleste indboforsikringer, men har familien ikke en sådan, skal man selv dække en eventuel erstatning, og det kan løbe op i rigtig store summer, hvis uheldet er ude.

Hvis barnet for eksempel kommer til at påkøre et andet barn, der kommer så uheldigt til skade, at det pådrager sig en méngrad på 5 % samt et erhvervsevnetab, vil erstatningsbeløbet lyde på 241.250 kroner (ved anvendelse af 2015-taktser).

Udover at sikre sig at der er styr på familiens forsikringer, er rådet fra advokat Litten Posselt Olsen derfor, at man tager de samme forholdsregler, når det kommer til eldrevne børnekøretøjer, som man i øvrigt gør, når børnene færdes i trafikken;

- Hvis der ligger en elbil under juletræet, er det en god anledning til at bruge juledagene på at tale om trafiksikkerhed med sit barn og opstille nogle regler for, hvor og hvordan køretøjet skal bruges, samt hvor eventuelt andre børn skal opholde sig, mens der bliver kørt.

Læs mere her

tags: elbil, trafikken, cyklist, julegave, omkostninger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar