tirsdag den 9. december 2014

Børn kan søge erstatning for mobning

Børns Vilkår foreslår, at det skal være muligt for børn at søge erstatning, hvis de er blevet mobbet i skolen. Det kunne man høre i et indslag på TV SYD i sidste uge. Allerede i dag er det dog muligt for børn at søge erstatning for mobning. Hvert sjette barn bliver mobbet

I følge Børns Vilkår bliver hvert sjette danske barn mobbet i skolen, og i et TV-indslag sidste uge foreslog foreningens formand, at mobbeofre skal kunne søge erstatning hos skolen eller kommunen, hvis de er blevet mobbet i skolen.

I vores naboland, Sverige, har man siden midten af halvfemserne haft en mobbelov, der betyder, at såfremt skoler og kommuner ikke griber ind overfor mobning, risikerer de at skulle betale erstatning til mobbeofrene. Loven førte i 2007 til, at en svensk dreng fik tildelt en rekordstor erstatning på 87.500 svenske kroner, blandt andet fordi han var blevet bundet og filmet på skolen.

Erstatning for mobning

I Danmark har vi ikke en lov magen til den svenske, men der er allerede i dag mulighed for at søge erstatning for mobning. Det fortæller advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

- Hvis det kan bevises, at man har handlet culpøst, det vil sige uagtsomt, og at denne adfærd har medført en skade hos offeret, kan mobberen ifalde ansvar, siger Litten Posselt Olsen og uddyber - Det kan dog være svært at bevise, hvad der er sket, men nu til dags hvor en stor del af mobningen foregår på for eksempel Facebook og SMS, vil det formentlig være lettere, end det tidligere har været.

I Danmark er det altså mobberen selv, der vil komme til at hænge på en eventuel erstatning og ikke skolen/kommunen, som det er tilfældet i Sverige.

Advokat Litten Posselt Olsen understreger dog, at det naturligvis til hver en tid er at foretrække, hvis man kan forebygge mobningen i stedet for at lade det komme så vidt.

- Hvis et barn har fået ar på sjælen for livet, er erstatning en ringe trøst, runder hun af.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Facebook, Advokat, 2007, mobbet, Børns Vilkår,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar