mandag den 15. december 2014

Ingen overflod på danske børnehjem i julen

Julens glæder, gaver og generelle overflod sætter en tyk streg under anbragte børns sociale situation. En ny undersøgelse viser, at et gennemsnitligt dansk barn kan forvente mere end fem gange så mange julegaver som deres jævnaldrende på danske børnehjem. Initiativet Operation Julegaveregn samler igen i år ind til anbragte børn. Julen er børnenes fest – og det ses tydeligt i danskernes gavebudget. Et gennemsnitligt dansk barn kan se frem til gaver for mere end 1100 kroner na r den 24. december oprinder. Og sa er gaver fra venner, bedsteforældre og andre familiemedlemmer ikke engang medtaget. Det er resultatet af en undersøgelse fra A og B analyse vedrørende danskernes julegavevaner.

Helt anderledes ser det ud for anbragte børn pa landets børnehjem og døgninstitutioner. Julegavebudgettet er her cirkulærefastsat og sikrer børnene en gave pa lige godt 200 kroner. Initiativet Operation julegaveregn driver derfor for 8. a r i træk en indsamling, hvis forma l er at jævne lidt ud i forskellene pa , hvad børnene nyder godt af.
Operation Julegaveregn samler penge ind, der fordeles til julegaveindkøb af FADD – Foreningen af døgn- og dagtilbud for udsatte unge. Gaverne købes af børnenes venner, pædagoger eller af forstanderen pa den enkelte institution. Pa den ma de sikrer Julegaveregn, at gaverne vælges med tanke pa det enkelte barn.

"Børnenes trivsel handler selvsagt om andet og meget mere end julegaver, men anbragte børn har de samme ønsker og drømme som helt almindelige børn i kernefamilier. Det betyder virkelig meget for børnene, at de ikke skiller sig for meget ud fra deres jævnaldrende. Desuden har det en stor betydning for det enkelte barn at vide, at nogen tænker pa dem. Derfor er vi og især børnene ba de glade og taknemmelige for de gaver, der gives igennem Julegaveregn. Det gør virkelig en reel forskel", siger Søren Skjødt, Formand for FADD.

For stifteren af initiativet er der ingen tvivl om, hvorfor arbejdet fortsætter.

"De anbragte børn starter livet pa minuspoint. Ud over at de pa ingen ma de har fortjent deres situation, er der ingen tvivl om, at samfundet er bedre tjent med, at denne gruppe børn ikke vokser op i en parallelverden, hvor glæde er en mangelvare. Kan vi blot gøre en lille forskel, er det arbejdet værd", siger David Bastian Møller.

Operation Julegaveregn modtog sidste a r Børnesagens Fællesra ds a rspris for sit arbejde. Indsamlingen løber helt frem til den 22. december, og pengene fordeles løbende til de nominerede institutioner.

Det er muligt at støtte Operation Julegaveregn ved bankoverførsel eller ved at sende SMS JGR til 1220 for at donere 20 kr. eller Gaveregn til 1220 for at donere 100 kr. Hertil lægges almindelig SMS-takst.
Det er ogsa muligt at indbetale via Mobile Pay til tlf. 24 44 55 66.

Læs mere her

tags: december, julegave, penge, banko,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar